Η υποδοχη των νεων φοιτητων και ο Δημος Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Ακόμα ένα βήμα για την επιστροφή, στην όποια κανονικότητα, έγινε την Πέμπτη στο ΔΠΘ, με την δια ζώσης υποδοχή των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ στο κεντρικό αμφιθέατρο των εγκαταστάσεών του, το οποίο φέρει το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Κομοτηνής Γεώργιου Παπαδριέλλη, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική για την κατασκευή του.

Το Τμήμα πραγματοποιεί τις υποδοχές αυτές για δεκαετίες, και πάντα αποτελούν μια ευκαιρία τόσο για τους φοιτητές να γνωριστούν μεταξύ τους, όσο και να γνωρίσουν το Τμήμα αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει. Τον θεσμό της υποδοχής των νεοεισαχθέντων έχουν υιοθετήσει, αν όχι όλα, σχεδόν όλα τα Τμήματα της Κομοτηνής, όμως η αλήθεια είναι πως πέρα από το πανεπιστήμιο, οι φοιτητές έρχονται και στην πόλη της Κομοτηνής, από την οποία η μόνη υποδοχή που γνωρίζουμε είναι τα κίτρινα ενοικιαστήρια που καλωσορίζουν τους φοιτητές σε κάθε κολώνα της.

Η ιδέα για δράσεις υποδοχής φοιτητών από την πόλη, και δη από το Δήμο Κομοτηνής, δεν είναι καινούρια, και μερικοί θεωρούν πως υπάρχει από το πρώτο χρόνο λειτουργίας του πανεπιστημίου σε αυτή.

Κατά καιρούς (κυρίως προεκλογικούς) ξεσκονίζεται, συζητείται, και μετά τοποθετείται ξανά στο ράφι της λήθης, για να κάνει παρέα με πολλές άλλες καλές ιδέες, που κανένας δεν είναι πρόθυμος να εφαρμόσει.

Αλλά αν η περίοδος της πανδημίας μας έδειξε κάτι, είναι ότι η φοιτητική κοινότητα της πόλης, δεν αποτελεί μόνο οικονομική ή δημογραφική ένεση για αυτή, όπως την αντιμετωπίζουν μερικοί.

Αλλά δίνει μια ζωτικότητα στην πόλη, η οποία έλειψε ιδιαίτερα την περίοδο που το lockdown είχε χαλαρώσει, αλλά τα πανεπιστήμια ήταν ακόμα εξ αποστάσεως.

Για αυτό ίσως θα πρέπει, τώρα που η πανδημία έδωσε τον χρόνο για αναστοχασμό, ο Δήμος να ενυλώσει αυτή τη σκέψη, για την επόμενη φυσικά χρονιά, ώστε να δείξει ότι η Κομοτηνή μπορεί πραγματικά να αγκαλιάσει την φοιτητική κοινότητα, ενισχύοντας παράλληλα την διασύνδεση με το πανεπιστήμιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.