Η «συμπραξη» του Σακη Βαργεμτζιδη με τον Λευτερη Παπαδοπουλο για «Σημαιοστολισμο» (+Βιντεο)

Απαρατήρητα

Την μουσική «σύμπραξη» του «δικού μας» Σάκη Βαργεμτζίδη, γνωστό μουσικοσυνθέτη και δάσκαλο της χορωδίας «Εύμολπος» με τον «μεγάλο» συνθέτη, ποιητή, στιχουργό και πολλά άλλα Λευτέρη Παπαδόπουλο μας γνωστοποίησε δια των social media του, λίγες  ημέρες πριν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κομοτηνής και μέλος της χορωδίας Αλέξανδρος Τσαπέκος.
 
Μία μουσική σύμπραξη που έγινε πραγματικότητα από την μελοποίηση του ποιήματος «Σημαιοστολισμός» που υπογράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο οποίος έδωσε την έγκρισή του στον Κομοτηναίο συνθέτη και μαέστρο να το «ντύσει» μουσικά, με την φωνή της επίσης «δικής μας» Δώρας Χειράκη.
 
Το τραγούδι ή καλύτερη η πρώτη  «πρόχειρη» σπιτική ηχογράφησή του αναρτήθηκε στο κανάλι του Σάκη Βαργεμτζίδη μόλις στις 20 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας όμως ήδη πληθώρα συγκινητικών και διθυραμβικών σχολίων.
 
Όπως γράφει άλλωστε και ο ίδιος ο Σάκης Βαργεμτζίδης «ήταν 17 Φεβρουαρίου του 2003 όταν βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο με τα 100 ανέκδοτα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου (δώρο της αγαπημένης μου Μαρίας. Μετά από πολλά κύματα φουρτούνες  και “Ασημογάλανα φεγγάρια” ήρθε η ώρα του, έστω και σ αυτήν την αδύναμη μορφή τεχνικά» για να ευχαριστήσει την Δώρα Χειράκη που δάνεισε την φωνή της, καθώς και τους Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο, τον μεγάλο σολίστ του μπουζουκιού για την συμμετοχή τους.
 
Όπως γράφει καταληκτικά στο σχόλιο του ο κ. Τσαπέκος «Καλοτάξιδη η νέα σας δουλειά κ. Βαργεμτζίδη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.