Η ιστορια επαναλαμβανεται και ο Π. Σγουριδης επιστρεφει στο κυβερνητικο σχημα

Ρόλο εφεδρικού για τα δύσκολα φαίνεται ότι κατέχει στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο Ξανθιώτης πρώην Υπουργός, μολονότι κατά σχηματισμό της νέας κυβέρνησης δεν εκλήθη να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο, έμεινε μακριά από τον υπουργικό θώκο για λιγότερο από ένα 24ωρο.  Η υποργοποίησή του ήρθε ως απόρροια της αποπομπής-εξπρές του κ. Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε λόγω των ρατσιστικών και ομοφοβικών σχόλιών του τελευταίου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Εδώ η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται, αφού, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο κ. Σγουρίδης εισέρχεται… από σπόντα στο κυβερνητικό σχήμα. Και τούτο, διότι στις διεργασίες, που ακολούθησαν της συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συνεργασία μετά από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, από την πλευρά του κ. Πάνου Καμμένου προτάθηκε η υπουργοποίηση του βουλευτή Αχαΐας, κ. Νίκου Νικολόπουλου. Στην πρόταση εκείνη του αρχηγού των ΑΝΕΛ φέρεται να έβαλε «βέτο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, εξαιτίας παρόμοιων δηλώσεων και τοποθετήσεων, που είχε κάνει ο κ. Νικολόπουλος  στο πρόσφατο παρελθόν. Το «βέτο» στην υπουργοποίηση του κ. Νικολόπουλου έφερε τον κ. Σγουρίδη, αν και εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που διατήρησε μέχρι την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ανανεώνει τη θητεία του ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, χάρη σε ένα δεύτερο «βέτο», αυτή τη φορά ετεροχρονισμένο, που άσκησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή του κυβερνητικού της εταίρου.
 
Για την ιστορία, πάντως, έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, η περιοχή της Θράκης αποκτάει πλέον έναν εκπρόσωπο  στο καινούργιο κυβερνητικό σχήμα… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.