Η «απωλεια» της Ανεξαρτητης Ενωτικης Πρωτοβουλιας

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της εκπροσώπησαν επαξίως τον ρόλο που οι πολίτες τους ανέθεσαν

«Πυρετό» ανακοινώσεων υποψηφίων, και όχι μόνο, είχαμε χθες Πέμπτη 13 Ιουλίου στην περιοχή μας, ενόψει και των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι 25 νέοι υποψήφιοι της «Κοινωνίας Πολιτών» έκαναν την αρχή, για να ακολουθήσουν οι υποψηφιότητες δύο ακόμα Ροδοπιτών αυτή τη φορά για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την παράταξη του Χρήστου Μέτιου με την οποία «συντάσσονται» πλέον οι Τριαντάφυλλος Παπαδάκης και Χρήστος Νάκος.

Ενώ την μη υποψηφιότητά του, αυτή τη φορά, ανακοίνωσε ο επίσης Ροδοπίτης, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Κώστας Κατσιμίγας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν πληρούνται εκείνες οι προϋποθέσεις – όπως τις είχε σαφώς ορίσει προ μηνών ερωτηθείς σχετικά – ώστε να καταστεί βιώσιμο το εγχείρημα μιας παράταξης που θα έχαιρε της στήριξης των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς, ήτοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και αν για τις ανακοινωθείσες υποψηφιότητες έχουμε καιρό μπροστά μας να μάθουμε περισσότερα συνομιλώντας με τους ίδιους τους υποψηφίους, οφείλουμε να επικεντρώσουμε στο «τέλος» του κύκλου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και στο σύνολο των στελεχών της, εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου, που πολλά, κατά την άποψή μας, προσέφεραν σε μια διαδικασία – αυτή των συμβουλίων – που ελάχιστα ουσιαστικά προσέφερε και στους δημοσιογράφους και στο ευρύ κοινό κατά την οσονούπω παρελθούσα τετραετία, εν αντιθέσει με το πλούσιο «θέαμα» αψιμαχιών μεταξύ των όσων το αποτελούν.

«Ο κύκλος της παράταξης μας Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, μιας παράταξης πραγματικά αυτοδιοικητικής και ανεξάρτητης κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή που λάβαμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Κατσιμίγας στην σχετική ανακοίνωση, μιας παράταξης θα λέγαμε εμείς, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της οποίας εκπροσώπησαν επαξίως τον ρόλο που οι πολίτες τους ανέθεσαν, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και με σοβαρότητα, αλλά κυρίως «διαβασμένοι» – πράγμα που σπανίζει ευρύτερα στην πολιτική ζωή της χώρας και του τόπου – σε μια σειρά ζητημάτων που ετέθησαν όλο αυτό το διάστημα.

Ο κύκλος της παράταξης, ως είχε μπορεί να ολοκληρώνεται ωστόσο η παρουσία των μελών της, με όποιον τρόπο αυτοί επιλέξουν, στα κοινά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί. Πολύτιμη γαρ!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.