Η αληθεια «ξηλωνει» τους δυνατους

«Και να που φτάσαμε εδώ, χωρίς αποσκευές. Μα μ’ ένα τόσο ωραίο φεγγάρι…. Και εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο,  φτωχή ανθρωπότητα, δεν μπόρεσες, ούτε ένα κεφαλαίο να γράψεις ακόμα. Σα σανίδα από θλιβερό ναυάγιο ταξιδεύει η γηραιά μας ήπειρος».

Με αυτά τα λόγια του Τάσου Λειβαδίτη ανοίγει το εξαιρετικό κείμενό της Ειρήνης Προμπονά, με τίτλο «Δίχως καβάντζα καμία»; που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» που μεταξύ άλλων αναφέρεται στα βασικά ερωτήματα που βρίσκονται στο μυαλό της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, μετά και την συμφωνία που έφερε μαζί του από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και στην ανάγκη όλων μας να λάβουμε απαντήσεις, προτάσεις και λύσεις.

«Ενώ κάποιοι ασχολούνται με τον διχασμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας και κατεβάζοντας άρθρα και πρόσωπα, που κατά τη γνώμη τους έφταιξαν εξαιρώντας εαυτούς και …παραλλήλους,  η χώρα ασφυκτιά με τον λαό να παραμένει ήρεμος –ακόμα- περιμένοντας τις εξελίξεις» ξεκινά το άρθρο της συναδέλφου που καλεί ουσιαστικά τους κυβερνώντες, εγχώριους και μη, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ελληνική κυβέρνηση να πουν την αλήθεια στον λαό. Την αλήθεια για τους ωμούς εκβιασμούς, από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων «τα κοράκια της Ευρώπης» όπως τους ονομάζει και γενικότερα να ειπωθεί η αλήθεια για την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών των λαών της Ευρώπης.

«Τώρα η πλάτη είναι στον τοίχο. Τώρα η Ελλάδα από “άνεμος αντίστασης και αλλαγής” στην Ευρώπη των δανειστών και της οικονομική κατοχής, τείνει να είναι το σκοτωμένο κοράκι στο μποστάνι της, που ως άλλο σκιάχτρο, θα αποτρέψει, τρομάζοντας , τ’ άλλα πουλιά να πλησιάσουν και ν’ “αχρηστέψουν”  την παραγωγή.

Αν υπάρχει ένα τελευταίο χαρτί, λοιπόν, πριν από ο,τιδήποτε άλλο συμβεί, πρέπει να παιχτεί τώρα» καταλήγει η συντάκτρια περιγράφοντας με την πολύ επιτυχημένη αυτή παρομοίωση το σημείο που βρισκόμαστε ως χώρα και κυρίως ως λαός.

Το χαρτί αυτό είναι η αλήθεια…η αλήθεια υπό την μορφή ξεμπροστιάσματος. Το διεθνές πολιτικό σύστημα δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από την αλήθεια. Την αλήθεια για τον τρόπο λειτουργίας του, των συμφερόντων που εξυπηρετεί, την «οργάνωσή» του και τα όλα τα παρελκόμενα αυτών.

Ας βγει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση και ας πει τα πράγματα με το όνομά τους, όπως ακριβώς έγιναν, ότι ειπώθηκε και ότι «δεν»… Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει χώρος για δημόσιες σχέσεις και απόρρητα. Για να δούμε όλοι, και κυρίως οι διαφωνούντες ποιοι είναι αυτοί που είναι σήμερα σε θέση ισχύος. Σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή θα βρεθούν, ακόμα και απέναντι στα «συστημικά παπαγαλάκια των media» που θα συνεχίσουν την προπαγάνδα. Και ξεκινώντας από μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα και έναν μεγάλο λαό όπως ο ελληνικός, μπορεί όντως η αλλαγή να ‘ρθει και να συμπαρασύρει ολόκληρο το ευρωπαϊκό αυτό οικοδόμημα.

Η αλήθεια και η δύναμη αυτής είναι η μοναδική που μπορεί να «ξηλώσει» από τις θέσεις τους ακόμα και τους δυνατότερους. Και η αλήθεια είναι αυτή που μπορεί να επαναφέρει τον ίδιο τον λαό στην λογική, την ψυχραιμία, την πίστη σε αξίες και ιδανικά και κυρίως στην πίστη ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει».
Αρκεί η αλήθεια να μην έχει ήδη χαθεί… Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.