Η αληθεια του ελευθερου επαγγελματια

Απαρατήρητα

«Η καραντίνα δεν είναι το ίδιο σε όλα τα σπίτια» τονίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Νίκος Ευκαρπίδης, επαγγελματίας των Σαπών και μέλος του ΕΒΕΡ, με αφορμή το νέο lockdown, αλλά και την στοχοποίηση που θεωρεί πως δέχεται ο κλάδος του.

Παρά την πικρία όμως, εκφράζει και αισιοδοξία, ότι επιτέλους θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, και θα μπορέσουν αύριο να ατενίσουν το αύριο με αισιοδοξία.

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση, καθώς εκφράζει, θεωρούμε με τον καλύτερο τρόπο, την αλήθεια των ελευθέρων επαγγελματιών. Από τη μια η αδιαμφισβήτητη διαπίστωση πως η υγεία είναι πάνω από όλα και από την άλλη ο πόνος του επαγγελματία που αναγκάζεται να κλείσει το κατάστημά του…

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Από το 2000 ελεύθερος επαγγελματίας τυχερός εγώ πάντα με ανθρώπους δίπλα μου να με βοηθούν σε όλα τα βήματα. Πλησιάζουμε το 2010, η κρίση σε κάποιους κλάδους, όπως οι εργολαβίες, είχε έρθει από το 2004 και έτσι ξεκινάω κάτι ακόμα.

Κάτι δικό μου αυτή την φορά. Ξέρεις, το να επενδύεις στην ακριτική Θράκη δεν είναι εύκολο, ιδίως όταν έχεις όλο το κράτος απέναντι. Μέσα στην κρίση όταν οι πάντες σε τσουβαλιάζουν και σε θεωρούν εν δυνάμει εγκληματία δεν είναι καθόλου εύκολο.

Κρίση, μνημόνια, κυνηγητό, capital control και συνεχίζουμε. Δεν έχει σημασία αν είχε πραγματικά τελειώσει η οικονομική κρίση (δεν είχε φυσικά) στο μυαλό των ελεύθερων επαγγελματιών. Φτάνει που οι ίδιοι δειλά δειλά είχαμε αρχίσει να το πιστεύουμε.

Και μετά ήρθε ο COVID19 και ξέρετε τη συνέχεια. Καραντίνα απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή κυβέρνησης μας κλείνουν τα μαγαζιά και μας λένε πάρτε δάνεια για να μην κλείσετε να μην πεθάνετε. Ένα κράτος εντελώς ανοχύρωτο χωρίς σύστημα υγείας, ένα κράτος με ίχνος σοβαρότητας μας μιλάει και μας κουνάει το δάχτυλο για ατομική ευθύνη και μας στιγματίζει ότι εμείς και τα καταστήματα μας είμαστε η εστία μόλυνσης. Εμείς και όχι οι γεμάτες πλατείες, οι γεμάτες τράπεζες και δεκάδες άλλα παραδείγματα.

Όχι κύριοι εγώ και χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις δεν ήμασταν αυτοί που κοκκινίσαμε τον χάρτη σας. Δεν ήμασταν το πρόβλημα. Όχι κύριοι δεν κάνατε σχεδόν τίποτε. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο και το χειρότερο μην μας στιγματίζεται. Τι κάνατε από το Μάρτιο για να μας προστατέψετε; Ξέρω τι κάνατε, δώσατε δεκάδες εκατομμύρια σε κανάλια, δώσατε δεκάδες εκατομμύρια σε ομάδες. Πού είναι οι χιλιάδες ΜΕΘ που διαφημίζατε. 179 λέει διασωληνωμένοι και γονατίσαμε. Ο θάνατος του ελεύθερου επαγγελματία έφτασε. Πώς αλλιώς να το πω να το καταλάβεις; Ζούμε την καλύτερη ηλικία στην χειρότερη εποχή. Δεν το βάζουμε κάτω όμως.

Εύχομαι να τελειώσουν όλα αυτά το συντομότερο και εύχομαι να είναι σωστές οι αποφάσεις που παίρνουν. Εύχομαι όμως να είναι και σωστά τα μέτρα στήριξης για να ήμαστε όλοι αύριο εδώ με ανοιχτά μαγαζιά και το σημαντικότερο με ψυχική υγεία. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η καραντίνα δεν είναι το ίδιο σε όλα τα σπίτια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.