Επιστρεφουν στο Φαναρι οι ιστιοπλοικοι αγωνες

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναμένεται να επιστρέψουν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο Φανάρι, μέσα από την Friendship Regatta 2022, που θα κάνει στάση στο λιμάνι του Φαναρίου.

Πέρυσι στον αγώνα συμμετείχαν 17 σκάφη, που ταξίδεψαν μέχρι το Φανάρι από την Καβάλα, πραγματοποίησαν δύο παράκτιους αγώνες στο Φανάρι με την επωνυμία Fanari Cup I και Fanari Cup IΙ πριν ξεκινήσουν τον αγώνα επιστροφής προς το Λιμένα Θάσου.

Φέτος η Regatta φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρακικού πελάγους (και θα μετονομαστεί σε FRIENDSHIP REGATTA ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ 2022) αλλά θα επεκταθεί, με το σχεδιασμό να προβλέπει ότι θα ξεκινήσει από τη Σαμοθράκη και μέσω Φαναρίου θα τελειώσει στα Λιμενάρια της Θάσου, και την επόμενη χρονιά να έχει αντίστροφη πορεία.

Η Περιφέρεια ελπίζει πως θα προσελκύσει την είσοδο αλλοδαπών ιδιόκτητων σκαφών, κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και θα αναδείξει τις δυνατότητες ιστιοπλοϊκού τουρισμού στην περιοχή, που όμως, θα πρέπει αν ομολογήσουμε, χρειάζονται και υποδομές, που δεν υπάρχουν στα μικρότερα λιμάνια της περιφέρειας μας, τουλάχιστον για την φιλοξενία μεγάλου αριθμού σκαφών.

Να δούμε και φέτος πώς θα πάει η διοργάνωση…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.