Επιστρεφει η Εθελοντικη αιμοδοσια στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις στην Πανεπιστημιούπολη

150 μεταπτυχιακοί φοιτητές θα βρίσκονται στην Κομοτηνή τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Κανονικά θα γίνει φέτος, εντός της Σχολής, η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, η οποία συνήθως συγκεντρώνει περίπου 100 μονάδες αίμα για το Τμήμα Αιμοδοσίας Κομοτηνής.

Όπως τόνισε ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Γιώργος Κώστα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για το φετινό Santa Run, στο τμήμα καταλαβαίνουν ότι έρχονται Χριστούγεννα, από τρία συμβάντα.

Ένα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο η προσέλευση των μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος, μετά από δύο χρόνια, με 150 άτομα να έρχονται στην πόλη μας, πάντα με όλα τα μέτρα ασφάλειας, για τα δια ζώσης μαθήματα.

Το δεύτερο είναι η αιμοδοσία του ΤΕΦΑΑ, μέσα από την οποία εδώ και 21 χρόνια συγκεντρώνονται 100 φιάλες αίμα. Μάλιστα η διοργάνωση ούτε πέρσι πτοήθηκε από την πανδημία, αν και έγινε πιο περιορισμένα στην Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αλλά φέτος επιστρέφει στον χώρο του ΤΕΦΑΑ, όπου θα γίνει τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Το τρίτο γεγονός είναι το Santa Run, το οποίο θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, και έτσι ο κ. Κώστα θεωρεί πως θα φτάσουν με θετικό πρόσημο στα Χριστούγεννα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.