Εντασσονται οι Σερρες στην ΑΜΘ;

Κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ένα δημοσίευμα

Ελλείψεις, προχειρότητα και ανακρίβειες στην τουριστική προβολή Καβάλας –Θάσου σε ό,τι έχει να κάνει με το αφιέρωμα στο περιοδικό «Διακοπές», εντόπισε η Παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, που έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπό μορφή επερώτησης.

Ανάμεσα στα προβλήματα που εντόπισε, είναι πως αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανήκει και η ΠΕ Σερρών (χάρτης) στην οποία γίνεται και αρκετά εκτενής αναφορά, ενώ δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στην πόλη της Καβάλας στο σημείο που αναφέρεται στην ΠΕ Καβάλας, ενώ δεν υπάρχει προβολή της Θάσου στην ψηφιακή έκδοση.

Την ερώτηση εισήγαγε ο κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος εκ μέρους της παράταξης, σημειώνοντας πως η ΠΑΜΘ προχώρησε και σε διαφημιστικές καταχωρήσεις στο συγκεκριμένο περιοδικό.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης, πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης πως κάνει ακόμα μια περιττή επερώτηση, αντί να συζητιούνται ουσιαστικά πράγματα και ιδέες που θα βοηθούσαν να επανακάμψει ο τουρισμός της Περιφέρειας.

Τους κατηγόρησε δε πως «επιλέγετε για ακόμα μια φορά να ακολουθείτε την γνωστή Γκεμπελική τακτική, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις» ανέφερε, όσο αφορά την προβολή στο περιοδικό Διακοπές, ότι η δισέλιδη καταχώρηση της Περιφέρειας περιλάμβανε όλες τις περιοχές της ΑΜΘ, αποδίδοντας το υπόλοιπο μέρος του περιοδικού, και τις αναφορές που έγιναν, αποκλειστικά στην σύνταξη του περιοδικού, χωρίς να έχει η Περιφέρεια παρέμβαση στα δημοσιογραφικά κείμενα.

Όσο για την αναφορά στις Σέρρες, που φαίνεται στο διαφημιστικό βίντεο του περιοδικού, σημείωσε πως από τον δικό του έλεγχο, δεν υπήρχαν όπως αναφέρθηκε.

«Φαιδρότητες και αστειότητες» χαρακτήρισε τις αιτιολογίες του κ. Τσώνη ο κ. Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε η Περιφέρεια να διαμαρτυρηθεί για τις όποιες ελλείψεις σε ένα τέτοιο έντυπο, σημειώνοντας πως «δεν σας χαρακτηρίζει ούτε η ευπρέπεια, ούτε η σοβαρότητα, ούτε η αλήθεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.