Ενισχυεται τοσο οικονομικα, οσο και με εκθεματα, το Λαογραφικο Μουσειο Ξυλαγανης

Ενδύματα αλλά και μια παλιά ραπτομηχανή προστέθηκαν στη συλλογή του

Στήριξη από πολλές πλευρές, βοηθώντας να συνεχίσει την διατήρηση της λαογραφίας, των ηθών και των εθίμων της Ξυλαγανής, δέχεται το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, που ευχαριστεί για αυτό όλους όσους τον στήριξαν.

Έτσι το λαογραφικό μουσείο απέκτησε ένα παραδοσιακό ένδυμα «φέρτζος», δωρεά του κ. Στυλιανού Αλμπάνη, ενώ ο κ. Δήμος Ιγνατάκης έκανε Δωρεά μιας παλιάς ραπτομηχανής.

Ο ΠΟΞ ευχαριστεί την κ. Ελένη Πουλτσίδου που τους κέντησε 3 ποδιές και διόρθωσε αφιλοκερδώς όλες τις φορεσιές του Συλλόγου, καθώς και την κ. Δέσποινα Τσολακιδου για την άψογη συνεργασία. Έχουν πλέον στην κατοχή τους 10 υφαντές ποδιές και από 10 αντρικά και γυναικεία παραδοσιακά πουκάμισα.

Κάθε δωρεά παλιών αντικειμένων είναι ευπρόσδεκτη στο Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής, τονίζουν τα μέλη του.

Παράλληλα ευχαριστούν τον κ. Κώστα Κατσιμίγα για τη δωρεά-οικονομική ενίσχυση στο Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής στη μνήμη της θείας του Γεωργίας Κατσιμίγα- Χατζηευσταθίου, καθώς και τον κ. Νίκο Δουκιδη και τον κ. Στέφανο Παπαναστασίου για την δωρεά-οικονομική ενίσχυση του στον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.