Ενας δρακος απο την Πολωνια στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Με τη συμμετοχή καθηγητών από πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο ξεκίνησε την Δευτέρα 2 Ιουλίου το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Εκπαιδευτικό φόρουμ συνέδριο με τίτλο «Γλώσσες, Πολιτισμοί, Μετάφραση», και όμως είθισται, οι διάφοροι συμμετέχοντες έφεραν μαζί τους δώρα από τις περιοχές τους.
 
Ένα από τα πιο πρωτότυπα έφερε η κ. Πλες Χελένα, Διευθύντρια Ρωσικού κέντρου (ίδρυμα «Ρωσικός κόσμος») του Παιδαγωγικού πανεπιστημίου Κρακοβίας (Πολωνία), η οποία πέρα από τα κλασικά ενημερωτικά βιβλία για την πόλη της Κρακοβίας, έφερε μαζί της και ένα… δράκο.
 
Ο δράκος είναι σύμβολο της πόλης, μιας και ο μύθος λέει ότι σε ένα από τους λόφους της ζούσε ένας δράκος, τον οποίο σκότωσαν οι γιοί του βασιλιά. Βέβαια ο δράκος που έφερε η καθηγήτρια από την Πολωνία δεν είναι τρομακτικός, αλλά ένα πάνινο ζωάκι, το οποίο μάλιστα τοποθέτησαν μπροστά στον κόσμο, να παρακολουθεί την εκδήλωση.
 
Το όλο κόνσεπτ πάντως μας φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και ίσως θα έπρεπε να το ακολουθήσει και ο Δήμος Κομοτηνής, να έχει δηλαδή πάνινους Θράκες ιππείς, ώστε να μαλακώνει λίγο η εικόνα της πόλης για τους επισκέπτες… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.