Εκλογες τελος

Οι απαιτήσεις των πολιτών μεγάλες

Με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, «σφύριξε» και επισήμως το τέλος των εκλογών, τουλάχιστον για το 2023.

Ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εκλογικές διαδικασίες, αν μετρήσει κανείς και τις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάποιοι πολίτες κατήλθαν στις κάλπες έξι ολόκληρες φορές, αν και ανάμεσα τους μεσολάβησαν πολλά τραγικά και κατά την άποψή μας σημαντικότερα ζητήματα, όπως τα «τελευταία» γεγονότα των πυρκαγιών και των πλημμυρών.

Λίγο πριν την λήξη του 2023 λοιπόν, που δεν καταλάβαμε πως πέρασε, μπορούμε ίσως να πούμε – αν και η πολιτική χρήση του όρου εν καιρώ πανδημίας του έχει προσδώσει αρνητικά χαρακτηριστικά – ή καλύτερα να ελπίζουμε στην επιστροφή σε μια πρότερη κανονικότητα. Με λογικότερους ρυθμούς, λιγότερη – ελπίζουμε – ένταση και διαφορετική ατζέντα που όμως θα «βαραίνει» όσους εξελέγησαν και θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης.

Και αυτό γιατί ναι μεν η κούραση όλων και δη των πολιτών είναι μεγάλη, οι απαιτήσεις όμως ακόμα μεγαλύτερες. Αν λοιπόν οι υποψήφιοι διακατέχονταν από το άγχος της εκλογής, οφείλουν τώρα να διακατέχονται από το μεγαλύτερο άγχος της απόδειξης ότι ο κόσμος ορθά επέλεξε και τους εξέλεξε στις θέσεις που εξελέγησαν.

Αρκεί αυτό το άγχος να είναι δημιουργικό και αποτελεσματικό και κυρίως μακριά από συμπεριφορές και πράξεις που σε κάποιες των περιπτώσεων πρωταγωνίστησαν και στην περιοχή μας, και δεν τιμούν κανέναν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.