Εκλεισε τις πορτες του το θεματικο Παρκο του Πινοκιο

Τελευταία ημέρα λειτουργίας η χθεσινή για το θεματικό πάρκο του Πινόκιο στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής

Τελευταία ημέρα λειτουργίας η χθεσινή του θεματικού πάρκου «Οι Χριστουγεννιάτικες Περιπέτειες του Πινόκιο» που στήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής.

Το θεματικό πάρκο άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Δεκεμβρίου  και κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον μικρότερων και μεγαλύτερων συμπολιτών, αλλά και επισκεπτών από τις γύρω περιοχές, με την δημοτική αρχή να κάνει λόγο για περισσότερα των 4.000 παιδιών που το επισκέφθηκαν οργανωμένα κατά την διάρκεια λειτουργίας του.

Στο αριθμό αυτό, αν και δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με αριθμητικά δεδομένα, προστέθηκαν σίγουρα αρκετές χιλιάδες συμπολιτών, Ροδοπιτών και Ροδοπιτισσών, Θρακιωτών και λιγοστών Βαλκάνιων επισκεπτών που επίσης το επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο της βόλτας τους στην πόλη μας. Και αν και φέτος, πρώτη χρονιά του εγχειρήματος, όπως αναμενόταν δεν κατέστη πόλος έλξης περισσότερων επισκεπτών, Ελλήνων και μη, που είναι και βασικός στόχος της δημοτικής αρχής, το εγχείρημα όχι απλώς κρίνεται ως επιτυχημένο αλλά συνιστά και μεγάλη ευθύνη για την δημοτική αρχή ούτως ώστε το επόμενο έτος να το εξελίξει, να το «γιγαντώσει» και να κάνει ότι είναι δυνατόν ούτως ώστε όντως να επιτελέσει αμφότερους τους στόχους του.

Το κατέθεσαν άλλωστε και οι ίδιοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής σε συζητήσεις μας, καθ’ όλη την διάρκεια των προηγούμενων ημερών το ό,τι πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία που έδωσε μάλιστα πρωτοφανή δημοσιότητα στην πόλη μας η οποία συγκαταλέχτηκε σε ουκ ολίγα ρεπορτάζ στους καλύτερους προορισμούς για τις εορταστικές ημέρες λόγω λειτουργίας θεματικών πάρκων, αλλά σε χρόνους που ήδη ενδεχόμενοι επισκέπτες είχαν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους από νωρίς.

Δημοσιότητα η οποία θα έπρεπε να προηγηθεί εν είδει διαφήμισης και κατ’ επέκταση να προηγηθεί και η οργάνωσή του κατά πολλούς μήνες ώστε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που ήδη εργάζονται για τις εορτές του επόμενου έτους να το συγκαταλέξουν στα προγράμματά τους.

Το «Πάρκο του Πινόκιο» όπως αλλιώς το λέμε, σε κάθε περίπτωση φέτος προσέδωσε στην Κομοτηνή και στους Κομοτηναίους ένα κλίμα διαφορετικό και παραμυθένιο όπως του έπρεπε στην πόλη και μαζί με αυτό «ξόρκισε» και «φόβους» του πρόσφατου παρελθόντος όπως αυτός της συμμετοχής στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία μπορεί να λειτούργησε με μόλις έξι συμμετέχοντες αλλά τουλάχιστον λειτούργησε κάνοντας την αρχή. Και μάλιστα με τρόπο τουλάχιστον ικανοποιητικό για τους επαγγελματίες που συμμετείχαν.

Εμείς θα ευχηθούμε Και του Χρόνου και μάλιστα από νωρίς!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.