Δυο κωνοι, μια τρυπα, και πολλες αποριες

Στη διασταύρωση της οδού Σπύρου Μουστακλή και της Λεωφόρου Δημοκρατίας,

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σχολιάζαμε τον τρόπο με τον οποίο είχε «προστατευτεί» μια τρύπα στο δρόμο στην περιοχή της Εκτενεπόλ, όπου είχε επιστρατευτεί ένα… καφάσι, μαζί με μερικούς κώνους και κορδέλες.

Όμως η νέα τρύπα που δημιουργήθηκε σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, στη διασταύρωση της οδού Σπύρου Μουστακλή και της Λεωφόρου Δημοκρατίας, απέναντι από το αστυνομικό μέγαρο, όπου και εκεί έχει δημιουργηθεί τρύπα κοντά σε καπάκι της αποχέτευσης μας δημιούργησε απορίες.

Η τρύπα βρίσκεται ακριβώς στη μέση της διασταύρωσης των δύο δρόμων, και εκεί έχουν τοποθετηθεί δύο κώνοι, ώστε να μην περνούν οχήματα επάνω από αυτή, με κίνδυνο να διευρυνθεί, αλλά και να προκληθεί ζημιά στα αυτοκίνητα.

Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη ζημιά (συνήθως είναι υποσκαφή από νερό που διαρέει από κάπου), αλλά θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως φαινόμενα σαν και αυτό έχουν αρχίσει να αυξάνονται.

Μπορεί να είναι τυχαίο (ζούμε σε μια πόλη που μπαζώσαμε ένα ποτάμι) ή μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η συντήρηση των δρόμων υστερεί σημαντικά τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, θεωρούμε πως θα πρέπει, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, να αντιμετωπίζεται άμεσα, και για όσο χρόνο θα πρέπει να μην περνούν οχήματα από εκεί, να υπάρχει κάτι πιο σοβαρό και μόνιμο από δύο κώνους που μπορεί να τους πάρει παραμάζωμα ο πρώτος απρόσεκτος οδηγός, που κάνει το λάθος να θεωρεί πως δεν θα υπάρχει μια τρύπα στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.