Δεν ειναι εκπληξη: Η ακριβεια το μεγαλυτερο προβλημα για τους κατοικους της ΠΑΜΘ

Πώς αξιολογούν οι συμμετέχοντες τον Περιφερειάρχη σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ΜτΚ

Τα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους κατοίκους στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου καθώς και ο βαθμός αξιολόγησης των τεσσάρων περιφερειαρχών όσον αφορά το έργο τους, αλλά και την εικόνα τους αποτυπώνει έρευνα του Βαρόμετρου της Βόρειας Ελλάδας που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Το Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας, είναι μία έρευνα των τάσεων και στάσεων της κοινής γνώμης, πάνω σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες όπως το γενικό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, την αξιολόγηση των θεσμικών – πολιτικών οργανισμών και προσώπων, την καταγραφή – αξιολόγηση των κύριων προβλημάτων και προτεραιοτήτων και την αποτύπωση των πολιτικών τάσεων της περιόδου σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό της Populus (Strategy and Insights), το διάστημα 14 έως 19 Ιουνίου, σε δείγμα 2.061 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας άνω των 17 ετών, με αναλογική κατανομή στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών της ΑΜΘ

Όσο αφορά την Περιφέρεια ΑΜΘ, οι συμμετέχοντες της έρευνας αξιολογούν ως σημαντικότερα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την οικονομία. Στην κορυφή της σχετικής λίστας φιγουράρουν η ακρίβεια (57%), η ανεργία (46%), αλλά και οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας (19%), η ερημοποίηση/μετανάστευση των νέων (17%) και ακολουθούν η έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων, η υγεία/περίθαλψη και η πανδημία (16%). Χαμηλότερα βρίσκεται το προσφυγικό/μεταναστευτικό (13%), αν και πρόκειται για μια περιφέρεια η οποία δέχεται πιέσεις από προσφυγικά/μεταναστευτικά ρεύματα, ενώ πολύ πιο κάτω (5%) είναι τα ζητήματα εγκληματικότητας και ασφάλειας.

Η γνώμη για τον Περιφερειάρχη και το έργο του

Όσο για τον Περιφερειάρχη, στο ερώτημα «εσείς τι γνώμη θα λέγατε ότι έχετε για τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο;» λιγότεροι από ένας στους τρεις, ποσοστό 29% δηλώνει «θετική και μάλλον θετική γνώμη» και άλλο 22% δηλώνει «αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη», ενώ σχεδόν ένας στους τρεις, ποσοστό 32%, δεν διατυπώνει γνώμη.

Κάπως χειρότερα είναι τα πράγματα για τον κ. Μέτιο όσον αφορά την αξιολόγηση του έργου του καθώς το ισοζύγιο είναι ελαφρώς αρνητικό. Ειδικότερα, στο ερώτημα «είστε ικανοποιημένος/η από το έργο του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου;» το 41% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι», σε αντίθεση με το 39% που δηλώνει «ναι» και «μάλλον ναι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.