Χορευτης ετων 96

Ο Γιώργος Κουτρούμπας συνεχίζει να δίνει το παρών σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης

Ο Γιώργος Κουτρούμπας, παρά την ηλικία του, συνεχίζει να δίνει το παρών σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης.

Εκεί όμως ήταν και ο κ. Γιώργος Κουτρούμπας, το γηραιότερο μέλος του Συλλόγου, ο οποίος για δεκαετίες δίνει το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του, παρά τα πλέον, 96 του χρόνια.

Μάλιστα ενώ πριν από περίπου τρία χρόνια έσπασε το ισχίο του, δεν το έχει βάλει κάτω, και όχι μόνο έχει γιάνει, αλλά και περπάτησε μέχρι το αρχοντικό Σκουτέρη, για να συμμετάσχει και αυτός στον αγιασμό, αλλά και για να σύρει το χορό.

«Δόξα τω Θεώ καλά είμαι, έχει λίγο πρόβλημα αλλά δεν πειράζει» τόνισε, και συμμετέχει σε όλα, στους χορούς και όλες τους τις δράσεις, κρατώντας ζωντανή και την παράδοση, όπως την ήξερε από την Ήπειρο.

Βέβαια στην Ροδόπη βρέθηκε κατά ένα περίεργο τρόπο, ως μέρος της χωροφυλακής, πριν από 70 χρόνια. Όταν ήταν νέος, βρισκόταν στην Αθήνα, και ένας χωριανός του του είπε, αντί να πάει φαντάρος, να πάει στην χωροφυλακή, γιατί θα ήταν καλύτερα.

Έκανε τα χαρτιά του, και τον πήραν, και αφού πήγε ένα διάστημα στη Ρόδο για εκπαίδευση, μετατάχθηκε σε ένα μειονοτικό χωριό στην Ροδόπη όπου έμενε στο κτίριο της χωροφυλακής, σε μια δύσκολη εποχή. Και ενώ ήταν δύσκολα για αυτόν και σκεφτόταν να φύγει, του γνώρισαν ένα πατριώτη από την Ήπειρο, τον Καρακώστα, ο οποίος τον βοήθησε και τον φιλοξενούσε κάθε Σαββατοκύριακο, κάνοντας την παραμονή πιο εύκολη.

Είχε, καταπώς θυμάται, και ένα παλιό γραμμόφωνο, έβαζαν το κλαρίνο, και άρχισε να συνέρχεται, όπως τονίζει, και ενώ έφυγε από την χωροφυλακή μετά από τέσσερα χρόνια, έμεινε στην Κομοτηνή, έκανε οικογένεια, και τώρα η τρίτη γενιά, συνεχίζει στο βενζινάδικο που άνοιξε.

Όπως όμως και τότε, έτσι και σήμερα, ακούει τα κλαρίνα και συνέρχεται, και όποτε γίνεται εκδήλωση, και αυτός συμμετέχει, και θα συμμετέχει όσο μπορεί ακόμα, όπως διαβεβαίωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.