Χαρμοσυνα θα σημανουν οι καμπανες στην Κομοτηνη για την απελευθερωση της Ξανθης

Πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τη δική της συμμετοχή στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, θα έχει η πόλη μας χάρη στην πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα προανάκρουσμα τρόπον τινά και των ελευθερίων της πόλης μας τον ερχόμενο Μήνα Μάιο, αποκορύφωμα των οποίων θα αποτελέσει η υποδοχή της σεβασμίας και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» την 19ην Μαΐου 2020.
 
 «Υπακούοντες στον Παύλειον λόγον: “εάν δοξάζεται εν μέλος, συγχαίρει πάντα τα μέλη”, αλλά και κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος αύριο το πρωΐ, περί ώραν 10:30, καθ’ ην θα τελεσθή η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, κατά την αυτήν ώραν θα ηχήσουν χαρμοσύνως και οι καμπάνες του τε Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, ως και του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη.
 
 Παράλληλα προτρέπει: «Ας δοξολογήσωμεν τον Τριαδικόν μας Θεόν και ας παρακαλέσωμεν την Κυρίαν Θεοτόκον, την Υπέρμαχον Στρατηγόν του Γένους ημών, όπως μας διαφυλάττουν από πάσης εναντίας δυνάμεως προς απόλαυσιν του υπερτάτου αγαθού της ελευθερίας, προς ανάπαυσιν δε των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνισαμένων, των οποίων το αίμα το δένδρον της ελευθερίας αρδεύει και των οστέων οι τύμβοι τα όρια της Πατρίδος γης φυλάττουσι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.