Αποφαση του Ελεγκτικου Συνεδριου δικαιωνει τις ενεργειες της Διοικησης του ΔΠΘ για τη σιτιση

Αμετάκλητα δεκτό ότι ήταν νόμιμες οι πράξεις της σημερινής διοίκησης του Πανεπιστημίου έκανε με την υπ’ αριθμ. 5248/2015 απόφαση του το Τμήμα Μείζονος – Επταμελούς Σύνθεσγς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με την ακύρωση του επίμαχου διαγωνισμού για τη σίτιση των δικαιούμενων φοιτητών του ΔΠΘ και την επαναπροκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού.
 
Το αρμόδιο συνταγματικά, ανώτατο δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας κατέληξε στην απόφαση του ότι ορθά και αιτιολογημένα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, ενεργώντας στο πλαίσιο της νομιμότητας και προς προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αποφάσισε να μην επικυρώσει εκ των υστέρων την εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία και να προβεί στην επαναπροκήρυξη νέου διαγωνισμού.
 
Σε γραπτή της δήλωση η διοίκηση του Πανεπιστημίου, σχολιάζοντας την απόφαση αναφέρει: «Η παρούσα διοίκηση του ΔΠΘ ακολουθεί πιστά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και τη νομιμότητα, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους του Πανεπιστημίου απέναντι σε όλους εκείνους, οι οποίοι καταφέρονται εναντίον τόσο του ίδιου του Πανεπιστημίου μας, όσο και της διοίκησής του, εξυπηρετώντας προσωπικές και πολλές φορές μη σύννομες σκοπιμότητες». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.