Ανασχηματομαζωματα…

Απαρατήρητα

Έγινε λοιπόν και ο πολύφερνος ανασχηματισμός, που δεν είναι και πολύ ανασχηματισμός για να πούμε την αλήθεια, μιας και τα περισσότερα κεντρικά πρόσωπα έμειναν ίδια, και κάποιες μετακινήσεις ήταν παράλληλες, χωρίς να επηρεαστούν πολλές «ισορροπίες».

Δεν θα σας κουράσουμε με το παλιό ρεφραίν του «χωρίς πρόσωπα από τη Θράκη» στο Υπουργικό Συμβούλιο, μιας και πλέον μας έχει γίνει συνήθεια, όμως θα μας συγχωρέσετε αν παρατηρήσουμε ότι, με κάποιες εξαιρέσεις, δεν φαίνεται πως ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός ήταν και τόσο απαραίτητος.

Βέβαια θα απασχολήσει λίγο τα μέσα (και λιγότερο το κοινό) για κάποιο διάστημα, τώρα που δεν υπάρχουν ειδήσεις, όμως το ζήτημα δεν είναι ποιος πήγε πού, αλλά τι θα κάνει από εδώ και πέρα.

Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση έχει, υποτίθεται, σαν στόχο να υπηρετεί τους πολίτες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Και μπορεί τα δύο τελευταία να μην συμπίπτουν πάντα, αλλά συμπίπτουν τις περισσότερες φορές. Για αυτό και οι κυβερνήσεις αλλάζουν, είτε με εκλογές, είτε με ανασχηματισμούς, για να προσαρμοστούν σε αυτές.

Όλα τα άλλα, λίγη σημασία έχουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.