Αναπληρωτρια Περιφερειακη Διευθυντρια Εκπαιδευσης ΑΜΘ η Μαιρη Κοσμιδου

Θα «αναλάβει χρέη» εκτάκτως λόγω συνταξιοδότησης του Κ. Μπαντίκου

Με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου στο τιμόνι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ φαίνεται ότι θα μπει η νέα σχολική χρονιά στην Περιφέρειά μας, μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Κώστα Μπαντίκου.

Η θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών λήγει την 1η Σεπτεμβρίου 2022, όμως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες για τις κρίσεις των νέων Περιφερειακών Διευθυντών.

Για αυτό άλλωστε και με πρόσφατη τροπολογία, παρέτεινε επ’ αόριστον την θητεία των Διευθυντών, μέχρι την επιλογή νέου, όποτε γίνει αυτό.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές Περιφερειακές Διευθύνσεις στη χώρα σε ανάλογη θέση όπως η δική μας, που δεν έχουν Περιφερειακό Διευθυντή λόγω αποχώρησης ή κωλύματος του υφιστάμενου, για αυτό και το υπουργείο με απόφασή του όρισε Αναπληρωτές και στις 13 Περιφέρειες, που θα αναπληρώνουν τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης όταν δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται.

Στη θέση του αναπληρωτή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ορίστηκε η κ. Κοσμίδου.

Οι αναπληρωτές (σε κάθε τομέα του Δημοσίου) δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε κάτι πρωτοφανές, όμως θα πρέπει εδώ να τονιστεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα προέκυψε αποκλειστικά λόγω της κωλυσιεργείας του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα μπορούσε να έχει κινήσει τις διαδικασίες πολύ νωρίτερα, διαδικασίες που είναι πιο απλές από ό,τι η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, και θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί αρκετά νωρίς ώστε ο επόμενος ή η επόμενη διευθυντής/τρια εκπαίδευσης να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.