Εγκαινια της εκθεσης «50 χρονια Αστεριξ» στο Αρχαιολογικο Μουσειο Κομοτηνης(+Gallery)

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στις 8 το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής τα εγκαίνια της έκθεσης «50 χρόνια Αστερίξ» η οποία θα συνεχιστεί ως και τις 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο αυτό, με σκοπό να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά παιδιά, που αγαπούν τους ήρωες του πασίγνωστου κόμικ Αστερίξ. Ήδη, άλλωστε, από την πρώτη ημέρα, η προσέλευση στο Αρχαιολογικό Μουσείο ήταν μεγάλη, με αρκετούς γονείς μαζί με τα παιδιά τους να επισκέπτονται, αλλά όχι μόνο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στα πλαίσια των εορτασμών για τρίτη συνεχή χρονιά της Διεθνούς  Ημέρας Μουσείων, ενώ όσον αφορά την έκθεση αυτή καθαυτή θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι περιοδεύουσα, έχει παρουσιαστεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με τελευταία, πριν την Κομοτηνή, τη Σητεία, ενώ σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γαλλικό ινστιτούτο και τη Μαμούθ-Κόμιξ.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει αρκετούς ξεχωριστούς καμβάδες με χιουμοριστικό κι όχι μόνο περιεχόμενο, κάποιοι εκ των οποίων «συνδέουν» τους ήρωες του Αστερίξ με την περιοχή μας, αλλά κι αρκετά παιχνίδια, που από την πρώτη ημέρα της έκθεσης τράβηξαν μοιραία το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

 
Νάγια Δαλακούρα
«Το μουσείο είναι ένας μοναδικός χώρος, με τεράστιες προοπτικές»

 
«Σήμερα γιορτάζουμε για τρίτη συνεχή χρονιά τη Διεθνή  Ημέρα Μουσείων  και το φετινό θέμα των εορτασμών έχει σαν τίτλο “Μουσείο και μια κοινωνία με προοπτικές” δήλωσε χαρακτηριστικά η αρχαιολόγος κ .Νάγια Δαλακούρα. «Το μουσείο είναι ένας μοναδικός χώρος, με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές» επεσήμανε «κι έτσι φέτος επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μια περιοδική έκθεση που έχει τίτλο “50 χρόνια Αστερίξ”».

Η κ.Δαλακούρα αναφέρθηκε στο «ταξίδι» της έκθεσης έως τώρα στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας που φιλοξενήθηκε  και έκανε γνωστό πως η  έκθεση θα συνεχιστεί για τρεις ολόκληρους μήνες, μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε η ίδια «περιλαμβάνει διαδραστικές κατασκευές, καμβάδες και διάφορα παιχνίδια. Εξάλλου, σε μεγάλο βαθμό η έκθεση αυτή αποσκοπεί στο να προσελκύσει τους μικρούς μας φίλους, με δεδομένο πως ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ είναι ήρωες ιδιαίτερα αγαπητοί στα μικρά παιδιά, που εδώ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.