Πρεμιερα για το κινηματογραφικο τμημα της Ομαδας Τεχνης και Πολιτισμου της Νομικης Σχολης του ΔΠΘ

Με την ταινία «Ραντεβού στο Παρίσι»(1963)

H Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ ανακοινώνει ότι αύριο, Δευτέρα 9 Nοεμβρίου και ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο τελετών της νομικής σχολής (Πανεπιστημιούπολη), θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή του κινηματογραφικου τμήματός της.

Η ιστορική πρώτη προβολή θα παρουσιάσει την ταινία «Ραντεβού στο Παρίσι» (1963), υπό την επίβλεψη και συνεισφορά της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Επιστρέφοντας στο Παρίσι από τις διακοπές της με σκοπό να ζητήσει διαζύγιο, η Ρετζίνα Λάμπερτ (Όντρεϊ Χέπμπορν) ανακαλύπτει ότι το διαμέρισμα της είναι άδειο, ο σύζυγός της δολοφονημένος και μία τεράστια περιουσία εξαφανισμένη.  

Στο κατόπι της βρίσκονται τρεις επικίνδυνοι άνδρες που διεκδικούν τα χαμένα χρήματα, ένας πράκτορας της CIA και ένας γοητευτικός αλλά μυστηριώδης άγνωστος (Κάρι Γκράντ), ο οποίος προσφέρεται να τη βοηθήσει αλλάζοντας όμως ταυτότητα κάθε φορά που μιλούν. Σε ποιον μπορεί πραγματικά να βασιστεί όταν κανείς δεν είναι αυτός που δηλώνει;

Η πρώτη προβολή θα είναι όπως επισημαίνει η Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ ένα απολαυστικό κοκτέιλ κοσμοπολίτικου μυστηρίου, μαύρου χιούμορ και κατασκοπευτικού σασπένς στα σοκάκια του Παρισιού των ΄60s, με τις ερμηνείες των εμβληματικών  Όντρεϊ Χέπμπορν και Κάρι Γκράντ.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι και η ακριτικές περιοχές αξίζουν πρόσβαση άμεση και συμπεριληπτική στην τέχνη, και εύχονται το εγχείρημα τους που ξεκινά από την Νομική Σχολή, να ανθίζει και να επιτρέψει σε όλο το κοινό της Κομοτηνής να συμμετέχει σε νέες δραστηριότητες και δρώμενα σε όλην την πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.