Ο Βασιλης Χαραλαμποπουλος επιστρεφει στην Κομοτηνη ως «Υπηρετης δυο Αφενταδων»
Στην Κομοτηνή κάνει στάση η νέα μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία της θεατρικής παράστασης «Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων», με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 21:30, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο.
Ύστερα από την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή πορεία της και τα συνεχόμενα sold out σε ολόκληρη τη χώρα, η κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι επιστρέφει ανανεωμένη, για να συναντήσει εκ νέου το κοινό μέσα από μια περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.
Το κλασικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με ξέφρενο ρυθμό, έντονη θεατρικότητα και στοιχεία από την παράδοση της commedia dell’arte. Η σκηνοθετική προσέγγιση αξιοποιεί τη σωματική κωμωδία, τη φάρσα και το παιχνίδι των μεταμφιέσεων, διατηρώντας παράλληλα τη σύνδεση του έργου με τη σύγχρονη εποχή.
Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο αεικίνητος και παμπόνηρος Τρουφαλντίνος, ένας υπηρέτης ο οποίος, κυνηγώντας το φαγητό και την επιβίωση, αποφασίζει να εργαστεί ταυτόχρονα για δύο αφεντικά. Η επιλογή του πυροδοτεί μια αδιάκοπη αλυσίδα παρεξηγήσεων, ανατροπών, εξαπατήσεων και κωμικών καταστάσεων.
Τον Τρουφαλντίνο υποδύεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα σε έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες της παγκόσμιας κωμωδίας. Στο πλευρό του εμφανίζεται η Φαίη Ξυλά, μαζί με έναν πολυμελή θίασο που διατηρεί αμείωτο τον ρυθμό της παράστασης.
Το έργο, που γράφτηκε το 1745, συνδυάζει τον έρωτα, την απάτη, την πείνα, την κοινωνική θέση και την ανθρώπινη επινοητικότητα. Μέσα από το χιούμορ και τη φαρσική του διάσταση, σχολιάζει ζητήματα όπως η υποκρισία, η διαφθορά και οι ταξικές αντιθέσεις, παραμένοντας επίκαιρο σχεδόν τρεις αιώνες μετά τη συγγραφή του.
Τη μετάφραση υπογράφει ο Ερρίκος Μπελιές, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Ηλένια Δουλαδίρη, τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου και την πρωτότυπη μουσική ο Βάιος Πράπας, ο οποίος εμφανίζεται και επί σκηνής.
Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι Γιωργής Τσαμπουράκης, Γιώργος Ψυχογυιός, Άρης Κακλέας, Φραγκίσκη Μουστάκη, Μένη Κωνσταντινίδου, Πάνος Παπαϊωάννου, Βαγγέλης Δαούσης, Στεφανία Σωτηροπούλου, Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Σταυριανόπουλος και Νίκος Μυλωνόπουλος.
Η παράσταση θα αρχίσει στις 21:30, ενώ τα εισιτήρια διατίθενται μέσω ηλεκτρονικής προπώλησης ΕΔΩ
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
