Καλο μηνα, χωρις πυρκαγιες
Ξεκινά σήμερα 1η του Μάη και επίσημα η φετινή αντιπυρική περίοδος και όπως αποδεικνύεται από τα πρώτα μεγάλα «μέτωπα» που είχαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα επί ελληνικού εδάφους όχι άδικα.
Οι πρώτες αυτές εστίες πυρκαγιάς κυρίως σε δασικές εκτάσεις έρχονται να υπενθυμίσουν τον κίνδυνο που κάθε χρόνο οι υψηλές θερμοκρασίες του θέρους αλλά και ο ανθρώπινος παράγοντας που χαρακτηρίζεται από υπεροψία και ανευθυνότητα πολλές φορές εγκυμονούν για την ανάπτυξη εστιών.
Και επειδή ως περιοχή, ευρύτερα η Θράκη τα τελευταία χρόνια θρήνησε εκατοντάδες καμένα στρέμματα αλλά και περιουσίες, ο ερχομός του νέου μήνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται ας λειτουργήσει ως υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι σε όλους και όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον κόσμο τούτο.
Και μιας και σήμερα, ευελπιστούμε μετά την παρουσία όλων μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, η μέρα συνεπάγεται παραδοσιακά με εξορμήσεις στην φύση και ψησταριές, ως προς το δεύτερο ας προσέχουμε ιδιαίτερα.
Πολύ δε περισσότερο όταν αναμένονται σύμφωνα με τα δελτία καιρού ισχυροί άνεμοι!
Για να αποφύγουμε τα χειρότερα!
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
