Γνωρισαν την Βυζαντινη Ιστορια μεσα απο το θεατρο
Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πουν την ιστορία της Βασιλεύουσας, από την ίδρυση της από τον Μ. Κωνσταντίνο μέχρι την Άλωση, οι θεατρικές ομάδες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής, στην παράταση «Θεατροπαίζοντας από την Κωνσταντινούπολη ως τον Μυστρά» που ανέβηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ.


Οι καθηγητές που ανέλαβαν τις δύο ομάδες θέλησαν τα παιδιά να μάθουν το μάθημα της βυζαντινής ιστορίας της Β΄ Γυμνασίου μέσα από το θεατρικό, όχι από τα βιβλία, με σκετσάκια για τη χιλιόχρονη ιστορία της, μέχρι την άλωσή της από τους Οθωμανούς, μαθαίνοντας ιστορία παίζοντας θέατρο.
Το κοινό γέμισε το χώρο, δείχνοντας το ενδιαφέρον για τη θεατρική αυτή παράσταση, που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων, στην οποία συμμετείχαν 31 ηθοποιοί και 4 μαθητές που υποστήριξαν την εκδήλωση.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
