Παρουσιαση του μυθιστορηματος «Δεσποινα Ματια Μου» της Γιασεμιν Οζεκ

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο καφε-βιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ της Αλεξανδρούπολης

Οι εκδόσεις  ΠΑΤΑΚΗ και η ομάδα ανάγνωσης του καφε-βιβλιοπωλείου ΚΑΦΚΑ της Αλεξανδρούπολης, που τους τελευταίους μήνες διαβάζει βιβλία σχετικά με το 1922, συστήνουν  τη συγγραφέα Γιασεμίν Οζέκ και συνομιλούν μαζί της για το βιβλίο της «Δέσποινα Μάτια Μου». Η εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στο ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη).

Προλογίζουν:

  • Μαραγκοζάκη Σωτηρία, συγγραφέας, δημοσιογράφος
  • Κώστας Πρασσάς, φιλόλογος
  • Αλέξανδρος Χατζηλιάδης, καθηγητής ξένων γλωσσών

Η συγγραφέας

Η Γιασεμίν Οζέκ γεννήθηκε το 1980 στην Κωσταντινούπολη και είναι εγγονή ανταλλαγέντων. Σπούδασε κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο στην Academi  Istanbul. Κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες έγραψε το σενάριο σε τηλεοπτικές σειρές (Buyuk Surgun  Kafkasya, Tatli Intikam, κ.ά.) ενώ το τελευταίο της μυθιστόρημα είναι το «Αγγελική και ο Μεχμέτ». Πήρε το βραβείο ντοκιμαντέρ της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης  για τον σεισμό στο Βαν.

Το μυθιστόρημα

Το «Δέσποινα μάτια μου» είναι μυθιστόρημα για μια τραυματική ιστορική στιγμή, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που βιώνει όλες τις πτυχές της ανταλλαγής, του ξεριζωμού, του αβάσταχτου αποχωρισμού: αγάπη, φόβο, μίσος, λαχτάρα, προβλήματα ταυτότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.