Π. Σπορικης: «Καλουμε ολους τους εργαζομενους του Δημου Ιασμου να εντεινουν τον αγωνα τους»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιάσμου για τη δίωξη δημοτικών υπαλλήλων και συνδικαλιστών

Να εντείνουν τον αγώνα τους καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σπορίτης της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Ιάσμου. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Σπορίκης δηλώνει τη στήριξη του στους εργαζομένους και κάνει λόγο για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Ιάσμου και προσπάθεια διάλυσης ουσιαστικά του λειτουργικού μηχανισμού των δημοτικών υπηρεσιών με μετακινήσεις, εκδικητικού χαρακτήρα, του προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς ο Ίασμος βρίσκεται πάλι στην δημοσιογραφική επικαιρότητα όχι για την προβολή ή γνωστοποίηση ενεργειών ή αποφάσεων που θα προάγουν τη ζωή και το επίπεδο διαβίωσης των δημοτών και των κατοίκων αλλά λόγω της ιδιαίτερης έντασης που προκαλεί το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή.

Προσπαθώντας ο Δήμαρχος Ιάσμου να αποσείσει από πάνω του τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την ουσιαστική αποδοχή από μέρους του της μόνιμης υποχρηματοδότησης και την τραγική υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου για την οποία δεν έκανε τίποτε απολύτως, καταφέρεται εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και διαλύει ουσιαστικά τον λειτουργικό μηχανισμό των δημοτικών υπηρεσιών με μετακινήσεις, εκδικητικού χαρακτήρα, του προσωπικού.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά επιτέθηκε με αήθη τρόπο στους συνδικαλιστές της Ένωσης Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης που προσπάθησαν να ενημερώσουν τους υπαλλήλους του Δήμου Ιάσμου. Η υπόθεση κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα Ιάσμου με την προσφιλή στον δήμαρχο κατάθεση μήνυσης.

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση Ιάσμου είχαμε παρουσία στο αστυνομικό τμήμα Ιάσμου δηλώνοντας την συμπαράστασή μας στους διωκόμενους συνδικαλιστές.

Οι γνωστές πρακτικές που ακολουθεί η εκάστοτε διοίκηση (τοπική ή κεντρική) με την τεχνητή καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού, έχει ως μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες τόσο της κεντρικής όσο και της τοπικής διοίκησης, τόσο για την υποχρηματοδότηση όσο και για την υποστελέχωση των δήμων που βέβαια συνοδεύεται, κάθε φορά από την φοροαφαίμαξη των δημοτών, επιβάλλοντας τοπικούς φόρους (τέλη κ.λπ) δίπλα από τους φόρους της κυβέρνησης, τους οποίους «ματώνει» για να τους πληρώσει ο λαός.

Και κοντά στον αυταρχισμό των δημοτικών αρχών (και όχι μόνο) ως εργοδοτών, ο οποίος εντείνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, οι εργαζόμενοι ζουν την εντατικοποίηση της δουλειάς τους σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας στις τιμές ενέργειας, καυσίμων, βασικών αγαθών διατροφής, ένδυσης κ.λπ. Η ίδια πολιτική «γεννά» και το ένα και το άλλο και αυτήν καταδικάζουμε συνολικά, στην απαράδεκτη επίθεση του δημάρχου προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από την ενεργή συμμετοχή στο σωματείο τους, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και να αγωνιστούν για μία άλλη πολιτική ΚΑΙ στην Τοπική Διοίκηση η οποία να έχει στο επίκεντρό της τις πραγματικές και μεγάλες ανάγκες τόσο του λαού του Δήμους μας όσο και των εργαζομένων δημοτικών υπαλλήλων.

Ένα πρώτο μεγάλο και αποφασιστική βήμα γι’ αυτό είναι η καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.