Πυρετωδεις οι προετοιμασιες για την εναρξη του “WeGrow Kids Festival”

Μικροί και μεγαλύτεροι εθελοντές ξεκίνησαν τις εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του χώρου

Για το «μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα» έκανε λόγο η Χριστίνα Σόφτα

«Κάνουμε τα πάντα για να ικανοποιήσουμε κάθε γούστο, κάθε ηλικία, κάθε όνειρο και ελπίδα, κάθε παιδί» υπογράμμισε η Ελευθερία Κυρέζογλου

Δριμύτερο και «μεγαλύτερο» από ποτέ, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια αναβολών ένεκα της πανδημίας το Παιδικό Φεστιβάλ “WeGrow Kids Festival” που ανοίγει τις πόρτες του την προσεχή Παρασκευή έως και την Κυριακή στην Κομοτηνή.

Η φετινή μάλιστα διοργάνωση το πρόγραμμα της οποίας δόθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στη δημοσιότητα από πλευράς της συνδιοργανώτριας αρχής, της ΔΚΕΠΠΑΚ, ευελπιστεί να κερδίσει τον τίτλο του μεγαλύτερου παιδικού Φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως εξήγησε η κ. Χριστίνα Σόφτα, η μια εκ των δύο εμπνευστών της διοργάνωσης.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και εμείς συναντήσαμε τις κ.κ.Χριστίνα Σόφτα και Ελευθερία Κυρέζογλου στον χώρο υλοποίησης του Φεστιβάλ το απόγευμα της Δευτέρας, όπου με την συμμετοχή μικρών αλλά και μεγαλύτερων εθελοντών ξεκίνησαν τον καλλωπισμό και την καθαριότητα του χώρου.

Με γάντια, σκούπες και φτυάρια στα χέρια μικροί και μεγάλοι θα εργάζονται έως και την τελευταία στιγμή, πριν την έναρξη του Φεστιβάλ ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος να υποδεχτεί όλες τις φιλοξενούμενες ομάδες και δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός του τριημέρου, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από νωρίς το πρωί έως και το βράδυ.

Περισσότεροι δουλειά λόγω εγκατάλειψης του χώρου τα χρόνια του κορωνοϊού

Η προετοιμασία όπως εξήγησε η κ.Κυρέζογλου δεν είναι εύκολη, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην εγκατάλειψη του χώρου της πλατείας Εμπορίου στην γειτονιά της Εκτενεπόλ, γεγονός που σημαίνει περισσότερη δουλειά για τους εθελοντές κατά την προετοιμασία. «Παρόλα αυτά είμαστε εδώ, σαν να μην πέρασε μια μέρα και μάλιστα μας χαροποιεί το γεγονός ότι οι εθελοντές μας είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο χρόνια της πανδημίας ο κόσμος δεν ξέχασε το Φεστιβάλ».

Ερωτηθείσα σχετικά με το «στίγμα» του κορωνοϊού στην διοργάνωση η κ.Σόφτα εξήγησε πως οι δύο αναβολές, το 2020 και το 2021 οδήγησαν στην φετινή τρίτη διοργάνωση η οποία φιλοξενεί όλες τις δράσεις και τους ανθρώπους εκείνους που ήταν προγραμματισμένο να δώσουν το παρών στις αναβληθείσες διοργανώσεις. «Αυτό σημαίνει ότι είναι σαν να κάνουμε δύο φεστιβάλ μαζί και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση παιδικού Φεστιβάλ στην Ελλάδα» ανέφερε. «Επιστρέφουμε δριμύτεροι» συνέχισε η ίδια υπογραμμίζοντας πως «για να δει κάποιος όλες αυτές τις δράσεις εκτός του Φεστιβάλ με τα παιδιά του δεν φτάνουν ούτε δύο μισθοί και εδώ θα τα δει δωρεάν». Η κ.Σόφτα έκανε λόγο για μια «μοναδική ευκαιρία και ένα τρόπο να βάλλουμε την τέχνη στην ζωή μας, να εκπαιδευτούμε πάνω στην λογική αυτή και μέσα από τον εθελοντισμό, στον οποίο βασίζεται όλη η διοργάνωση να μάθουμε να ζούμε συνεργατικά και με αλληλεγγύη».

«Να είναι όλοι οπωσδήποτε εδώ γιατί το πρόγραμμα φέτος μας δίνει τα φτερά να πετάξουμε ψηλά στον ουρανό» ανέφερε η κ.Κυρέζογλου εν είδει πρόσκλησης προς όλους τονίζοντας πως «κάνουμε τα πάντα για να ικανοποιήσουμε κάθε γούστο, κάθε ηλικία, κάθε όνειρο και ελπίδα, κάθε παιδί. Σας περιμένουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.