Πρωτοτυποι μουσικοι πειραματισμοι απο τους Sonar Scapes

Στην σκηνή της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης

Μια βραδιά διαφορετική και πρωτότυπη σε σχέση με ό,τι αντίστοιχο έχουμε παρακολουθήσει στην πόλη της Κομοτηνής, σε ό,τι αφορά την «σύμπραξη» μουσικής και ποίησης, ήταν η παράσταση του σχήματος Sonar Scapes που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 30 Μαΐου στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης, σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής.

Για περισσότερες από δύο ώρες οι Sonar Scapes, ήτοι οι Κώστας Πολύζος, Εύα Ευθυμίου, Αποστόλης Τζιογκίδης, Γιώργος Κελεσίδης, Εμμανουέλα Βιδάκη, Ιωάννα Γενημαχαλελή και Μιχάλης Πατάπης, παρουσίασαν στο κοινό μουσικές συνθέσεις ή ηχοτοπία όπως επιλέγουν να τα ονομάσουν, σε συνδυασμό αναλογικών και ηλεκτρονικών οργάνων, τα οποία «συνόδευσαν» στίχοι γνωστών ποιημάτων όπως η «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, «Η θάλασσα» του Ντίνου Χριστιανόπουλου, «Κέλομαι σε Γογγύλα» της Σαπφώ, «Μαραμπού» του Νίκου Καββαδία, αλλά και κομμάτια εμπνευσμένα από την ποιητική συλλογική της Κομοτηναίας ποιήτριας και σκηνοθέτριας κ. Άννυς Μαχαιροπούλου από την συλλογή «Γυμνό Δέρμα».

Με κύριες θεματικές, την ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο και «δανειζόμενοι» ποιήματα και ξένων ποιητών όπως ο Arthur Rimbaud και ο Edmond Rostand οι Sonar Scapes πειραματίστηκαν επί σκηνής, παραδίδοντας ένα άκρως επιτυχημένο και καινοτόμο αποτέλεσμα στους θεατές.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η συμμετοχή του κ.Γιώργου Κουκαλιώτη, στα τελευταία κομμάτια της βραδιάς, αλλά και η ανταπόκριση όλων στο τελευταίο αυτοσχεδιαστικό κομμάτι, με την συμβολή και της Άννυς Μαχαιροπούλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.