Μεγαλο το ενδιαφερον για το νεο λογοτυπο της ΑΜΘ

Της έκδοσης

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την διαδικασία διαβούλευσης για το νέο σήμα της Περιφέρειας ΑΜΘ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, μετά την πρόσφατη ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυνε προς τους πολίτες της Περιφέρειας.

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι το θέμα της αλλαγής του λογότυπου έχει πλέον μακρά και πονεμένη ιστορία, μιας και η συζήτηση ξεκίνησε το 2020, και μετά από αρκετή καθυστέρηση, τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο απεύθυνε εκ νέου έκκληση για ιδέες.

Ο κ. Παπαθεοδώρου λοιπόν τόνισε πως από την ημέρα της ανακοίνωσης, κατατίθενται προτάσεις στη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, και η διαβούλευση παραμένει ανοιχτή ως τις 30 Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού δεσμεύτηκε πως όλες οι προτάσεις θα προωθηθούν στους Περιφερειακούς Συμβούλους, και από αυτές φαίνεται πως θα δημιουργηθεί μια βραχεία λίστα, προκειμένου να τεθούν σε ψηφοφορία στην συνεδρίαση του Μαΐου, που ελπίζουν πως θα γίνει δια ζώσης.

Βέβαια πρώτα θα πρέπει να ληφθεί απόφαση να αλλάξει το λογότυπο (κάτι που περιμένουμε πως θα περάσει εύκολα) και στη συνέχεια θα γίνει ψηφοφορία επί των νέων προτάσεων, που περιλαμβάνουν (και κατά την άποψή μας φαίνεται ότι είναι και η επικρατέστερη) την Νίκη της Σαμοθράκης.

Δεν ξέρουμε αν ο αριθμός των προτάσεων που θα κατατεθούν θα είναι τόσο μεγάλος ώστε να μην έρθουν στο συμβούλιο, αλλά αν συμβεί αυτό, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν, αν μη τι άλλο, για να δούμε τι θεωρούν οι πολίτες της Περιφέρειας, σαν διαπεριφερειακά σύμβολα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.