Με το ΔΣ του Σωματειου Καθαριστριων Ροδοπης συναντηθηκαν στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι μια ακόμη επέτειος που αξίζει να ξοδευτεί σε μεγαλοστομίες, ευχές και συνθήματα» το μήνυμά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Συνάντηση  με το Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών Ν. Ροδόπης είχαν οι συντονίστριες των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κομοτηνής στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που όπως εξηγούν «για εμάς, τις γυναίκες του Συριζα-Π.Σ., δεν είναι μια ακόμη επέτειος που αξίζει να ξοδευτεί σε μεγαλοστομίες, ευχές και συνθήματα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε ένα πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην ημέρα αυτή, μέσα από τη φωνή και τις εμπειρίες των ίδιων των γυναικών».

Η συνάντηση έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Μαρτίου. Παρούσες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κ. Κυριακή Κιόρογλου, η κ. Αγγελική Πανέρη και η κ. Χριστίνα Γαβρίδου και από πλευράς του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών, η κ. Γεωργία Ευαγγελοπούλου, Πρόεδρος, η κ. Κατερίνα Καμπάνταη και η κ. Λίτσα Κυριαλάνη, «γυναίκες», όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κομοτηνής, «σκληρά εργαζόμενες σε έναν κλάδο που δεν είχε τη μέριμνα και την προστασία της πολιτείας ώστε να διασφαλιστεί με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, που στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου γνώρισαν την εκμετάλλευση από τους εργολάβους, τους εκβιασμούς, αλλά και την εκμετάλλευση από την ίδια την πολιτεία, που, παρόλο που έγιναν αρκετά βήματα, δεν αναγνωρίζει έμπρακτα μέχρι και σήμερα τη συνεισφορά τους».

Ανάγκη για περισσότερες προσλήψεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Πλούσιος και μακρύς ο διάλογος, που διαμείφθηκε μεταξύ των δύο πλευρών. Και αυτό που αναδείχτηκε μέσα από αυτόν, όπως αποτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής «είναι η ανάγκη για περισσότερες προσλήψεις καθαριστριών ώστε να μην επιβαρύνονται υπερβολικά, η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου ώστε να αισθάνονται εργασιακή ασφάλεια, όλων ανεξαιρέτως, για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία τους, ιδιαίτερα σήμερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας».

Κλείνοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν «γι’ αυτή την πολύ ουσιαστική εμπειρία» αλλά και να τις συγχαίρουν «για τη δύναμη που επιδεικνύουν καθημερινά ως εργαζόμενες ως μητέρες, ως σύζυγοι, ως νοικοκυρές, ως, ως…». Κλείνοντας δε εξηγούν πως «στο πρόσωπο τους συγχαίρουμε όλες τις γυναίκες, γιατί μόνο αυτές καταφέρνουν να κρατούν επάξια τόσες πολλές ταυτότητες. Μέσα από αυτές, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες τις άνεργες, τις νέες γυναίκες. Ένα μήνυμα αγώνα, ένα μήνυμα αλληλεγγύης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.