Δειγμα του ποιητικου εργου του Χαρη Μιχαλοπουλου συστηνεται στο ιταλικο κοινο

Απαρατήρητα

Στην Ανθολογία Σύγχρονης Ελληνικής ποίησης με τίτλο «Viaggio nella Poesia Greca Contemporanea», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ιταλικά από τις εκδόσεις ETPbooks, σε μετάφραση και επιμέλεια του Massimo Cazzulo, περιλαμβάνεται δείγμα του ποιητικού έργου του κ. Χαρίλαου Μιχαλόπουλου, επίκουρου καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ. Το γεγονός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του «φίλους» ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος, εκμυστηρευόμενος τη χαρά του.
 
Και διόλου άδικα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς, πως στους σκοπούς του μεταφραστή και επιμελητή της έκδοσης ήταν να συστήσει στο ιταλικό κοινό σύγχρονους Έλληνες ποιητές. Αυτό άλλωστε αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου, για το οποίο μεταξύ άλλων διευκρινίζεται πως «στην Ιταλία, μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε ανθολογία που να συγκεντρώνει το έργο ελλήνων ποιητών που έκαναν το ντεμπούτο τους στα τέλη του περασμένου αιώνα ή στις αρχές του τρέχοντος. Οι γενιές της δεκαετίας του 1990 και του 2000 σχεδόν αγνοούνται, εκτός από μερικές σποραδικές απομονωμένες εκδόσεις από τολμηρούς και εκλεπτυσμένους εκδότες που αναζητούν την καινοτομία.
 
Το “Viaggio nella Poesia Greca Contemporanea” (Ταξίδι στη σύγχρονη ελληνική ποίηση) μάς επιτρέπει να γεμίσουμε αυτό το κενό με την παρουσίαση 27 συγγραφέων, γεννημένων από το 1974, των οποίων τα έργα, σε μεγάλο βαθμό, έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση».
 
κ. Μιχαλόπουλε θερμά συγχαρητήρια, με την ευχή γιατί όχι και σε ακόμα περισσότερες μεταφράσεις. ΠτΘ
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.