Μετακομιζει… λογω Ευρωεκλογων το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Πρόταση για διενέργεια του Περιφερειακού Συμβουλίου σε δήμο εκτός Κομοτηνής

Εκτός Κομοτηνής, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, μιας και η αίθουσα στην οποία πραγματοποιείται συνήθως, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω των εκλογών.

Το ζήτημα δεν είναι καινούριο, μιας και η αίθουσα χρησιμοποιείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, και μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής για τις συνεδριάσεις (μιας και πρέπει αυτές να καταγράφονται για τα πρακτικά).

Αυτή τη φορά όμως θέλησαν να κάνουν την ανάγκη ευκαιρία, με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη να προτείνει να γίνει η συνεδρίαση εκτός Κομοτηνής, σε μια αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου σε άλλο Δήμο εκτός Ροδόπης.

Κατά την συζήτηση αρκετοί σύνεδροι πρότειναν μέρη, από τη Σαμοθράκη και τη Θάσο, μέχρι τη Δαδιά, όμως υπήρξαν επιφυλάξεις για το αν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτά τα μέρη η συνεδρίαση, με τον Περιφερειάρχη να αναλαμβάνει να διερευνήσει τις δυνατότητες, και να συνεννοηθεί με τους επικεφαλής για το τελικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε για να μπορέσει να μεταφερθεί η συνεδρίαση, θα πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίαση και να ορίζει πού θα γίνει, κάτι που πιθανότατα θα γίνει απομακρυσμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.