Στο Κικιδιο Κομοτηνης οπου «δεν πιπτει ο λογος», πιπτει… Αστυνομια
Πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Κικίδιο του δήμου Κομοτηνής, καθώς κάποιοι σταθμεύουν τα γεωργικά τους οχήματα στον χώρο μπροστά από το αγροτικό ιατρείο αλλά και στην παιδική χαρά της κοινότητας. Με αυτόν τον τρόπο παρακωλύεται τόσο η στάθμευση του αυτοκινήτου του αγροτικού ιατρού στο ειδικό πάρκινγκ που έχει διαμορφωθεί μπροστά από τον χώρο του ιατρείου αλλά και η τοποθέτηση γκαζόν στην παιδική χαρά που έχει προγραμματιστεί από τον δήμο.
Ο «Παρατηρητής της Θράκης» επικοινώνησε τόσο με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κικιδίου, ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός, όσο και με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας, σύμφωνα με τον οποίο, εφόσον δεν εισακούγονται οι σχετικές προειδοποιήσεις, θα επιληφθεί του θέματος η αστυνομία.
Μεμέτ Μεμέτ, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κικιδίου «Ο ίδιος ο αγροτικός γιατρός δεν μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο ειδικό πάρκινγκ που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον λόγο»
Όπως ανέφερε στον «Παρατηρητή της Θράκης» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κικιδίου κ. Μεμέτ Μεμέτ, «κάποιοι αφήνουν τα γεωργικά τους μηχανήματα στο πάρκο του χωριού ή μπροστά από το αγροτικό ιατρείο, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο γιατρός να μην μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο ειδικό πάρκινγκ που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον λόγο». Όπως εξηγεί ο κ. Μεμέτ, οι κάτοχοι των μηχανημάτων έχουν ειδοποιηθεί σχετικά εδώ και δεκαπέντε μέρες, ειδοποιήσεις, ωστόσο, τις οποίες ακόμα δεν έχουν λάβει υπόψη.
Επιπρόσθετο πρόβλημα, κατά τον κ. Μεμέτ δημιουργείται από την αναγκαιότητα τοποθέτησης γκαζόν στον συγκεκριμένο χώρο, ενέργεια που δεν μπορεί να λάβει χώρα ακριβώς εξαιτίας της ύπαρξης των συγκεκριμένων μηχανημάτων.
Γιώργος Ζηλούδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Υποδοµών και Πολεοδοµίας Δήμου Κομοτηνής «Τα γεωργικά μηχανήματα πρέπει να σταθμεύουν στους ειδικά διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους και όχι στις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές»
Για το εν λόγω θέμα επικοινωνήσαμε και με τον Αντιδήµαρχο Περιβάλλοντος, Υποδοµών και Πολεοδοµίας κ. Γιώργο Ζηλούδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι «έχουμε βγάλει μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, τα γεωργικά μηχανήματα πρέπει να σταθμεύονται από τους ιδιοκτήτες τους μπροστά από τις οικίες τους ή σε ειδικά διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους –στην περίπτωση του Κικιδίου βρίσκεται έξω από το χωριό, εκεί που μπαίνουν τα φυτοφάρμακα– και όχι στις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές».
Σύμφωνα με τον κ. Ζηλούδη «αυτό δεν τηρείται στο Κικίδιο, καθότι κάποιοι σταθμεύουν τα γεωργικά τους μηχανήματα μπροστά από το αγροτικό ιατρείο –με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η στάθμευση των υπολοίπων οχημάτων και δη του αγροτικού ιατρού– και στην παιδική χαρά της κοινότητας και, για τον λόγο αυτό, έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
