Μειωμενη κινηση στην αγορα της Κομοτηνης
Μειωμένη σε σύγκριση με πέρσι χαρακτήρισαν την κίνηση της αγοράς της Κομοτηνής οι περισσότεροι καταστηματάρχες της πόλης μας σε επικοινωνία που είχαν χθες με τον ΠτΘ, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν αισιόδοξοι, αφήνοντας τις ελπίδες τους για τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι καταναλωτές βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας το μύχιο δώρο των Χριστουγέννων ώστε να “ανασάνουν” οικονομικά και να κάνουν τα ψώνια που επιθυμούν.
Η αποχή του καταναλωτικού κοινού από την αγορά της Κομοτηνής, όπως διατύπωσαν μέσα από τις δηλώσεις τους οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έντονη κινητικότητα της Λαϊκής Αγοράς της πόλης μας.
Προσιτές τιμές στην Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής
Προσιτές, λιγότερο χαμηλές σε σύγκριση με πέρσι, είναι οι τιμές στα οπωροκηπευτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γιώργου Γιαννακίδη, Προέδρου Λαχανοπωλών Ν. Ροδόπης. Όσον αφορά στην κίνηση, ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι αυτές τις μέρες εξακολουθεί να είναι μειωμένη, τονίζοντας παράλληλα πως οι καταναλωτές θα πρέπει από τώρα να φροντίσουν της προμήθειές τους για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι.
Πάντως, οι τιμές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Ντομάτα – 1,25 ευρώ
Αγγούρι – 0,30 ευρώ
Πιπεριά Φλωρίνης – 2,45 ευρώ
Πορτοκάλια – 1,25 ευρώ
Αχλάδια – 2,70 ερώ
Μανταρίνια – 1,25 ευρώ
Μπρόκολο – 1,10 ευρώ
Κουνουπίδι – 1,90 ευρώ.
Σε λογικά για την εποχή επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές στα κρεατικά, όπως μεταφέρει ο κ. Αλέξανδρος Τρίχας, Πρόεδρος Κρεοπωλών Ν. Ροδόπης. “Φέτος οι τιμές στο χοιρινό θα είναι πιο χαμηλές σε σύγκριση με τις περσινές, ενώ στη γαλοπούλα θα παραμείνουν ίδιες”, – είπε ο κ. Τρίχας και αναφερόμενος στην κίνηση, τόνισε: “Η κίνηση θα αυξηθεί από το Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, δηλαδή τις τελευταίες μέρες, όπως συνηθίζεται. Ο κόσμος σήμερα είναι πιο περιορισμένος, δεν είναι όπως παλιά που σπαταλούσε τα χρήματα για να πάρει αρκετά κιλά κρέας. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα έχουμε δουλειά”.
Εξάλλου ο κ. Τρίχας μετέφερε ότι οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν την ποιότητα του κρέατος διότι συχνά κυκλοφορούν ανέλεγκτα κρέατα. “Δώσαμε έγγραφο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και στην Αστυνομία, ώστε να εντείνουν την προσοχή τους, διότι ορισμένοι ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι παίζουν με την υγεία του κόσμου. Παίρνουν από ορισμένες μονάδες χοιρινά και τα σφάζουν δήθεν για χωριάτικα και δίχως να τα ελέγχει κανείς. Το χοιρινό πρέπει να ελεγχθεί από τους γιατρούς, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία”.
Τέλος, ο κ. Τρίχας ανέφερε τις τιμές στο χοιρινό και τη γαλοπούλα που είναι εντόπια και χωριάτικα:
Μπριζόλα – 5 – 5,5 ευρώ
Μπούτι – 4 – 4,5 ευρώ
Παντσέτα – 4,5 ευρώ
Μπριζόλα λαιμός – 4,5 ευρώ
Σπάλα – 3,5 ευρώ
Γαλοπούλα – 6 – 6,5 ευρώ.
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
