«Παραδοσιακα και συγχρονα χρηματοδοτικα εργαλεια»
«Σύγχρονη επιχείρηση και e-banking» και «Παραδοσιακά και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία» ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν από τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αργυρούλα Χατζηαντωνίου, διευθύντρια του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Βορείου Ελλάδος και Δημήτριο Παυλάκη, διευθυντή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Εργασιών και Εναλλακτικών Δικτύων, με στόχο να ενημερωθεί το επιχειρηματικό κοινό της περιοχής σχετικά με τις δυνατότητες και τον τρόπο εξεύρεσης της σωστής χρηματοδότησης για την επιχείρησή τους. Διοργανωτές της ημερίδας ήταν το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Κ.Ε.Τ.Α. Α.Μ.-Θ.) και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
Το 90% ξεπερνά ο αριθμός των μεγάλων επιχειρήσεων που έχει συνδεθεί με το Internet-Banking, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Παυλάκη. Ενώ μια επιφυλακτική στάση κρατάει το καταναλωτικό κοινό που δεν εμπιστεύεται εύκολα τις τράπεζες.
Τα θέματα αναπτύχθηκαν από τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αργυρούλα Χατζηαντωνίου, διευθύντρια του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Βορείου Ελλάδος και Δημήτριο Παυλάκη, διευθυντή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Εργασιών και Εναλλακτικών Δικτύων.
Η κ. Χατζηαντωνίου ασχολείται με τις εγκρίσεις των δανείων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τζίρο μέχρι τα 2,5 εκατ. ευρώ και οι οποίες ανήκουν στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όπως ανέφερε η ίδια, πολλά είναι τα προϊόντα που προσφέρουν οι τράπεζες. Ωστόσο, θεωρεί χρήσιμη την συνεργασία των επιχειρηματιών με τις τράπεζες σε ό,τι αφορά τις ανάγκες τους. «Καλό είναι οι επιχειρηματίες να συζητούν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους με τις τράπεζες, με τις οποίες συνεργάζονται, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Τράπεζα, που διαθέτει έμπειρο προσωπικό και είναι σε θέση να παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν την χρηματοδότηση κατά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα φέρει στην επιχείρησή τους».
Στόχος της ημερίδας αυτής ήταν η ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού της περιοχής σχετικά με τις δυνατότητες εξεύρεσης χρήματος, αλλά και τον τρόπο εξεύρεσης της σωστής χρηματοδότησης για την επιχείρησή τους. «Ο στόχος της παρουσίασης είναι η δυνατότητα εξεύρεσης χρήματος και δανείων που έχει να κάνει με παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης».
Πρωτοπόρος στα νέα προϊόντα η Εθνική Τράπεζα, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της, όπως τα δάνεια κάθε μορφής για κεφάλαια κίνησης και για πάγιες εγκαταστάσεις. «Όπως κι αν ονομάσουμε ένα προϊόν, η ανάγκη την οποία εξυπηρετεί αυτό το προϊόν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανάγκη για κεφάλαια εκείνης της επιχείρησης που ήταν να κάνει επενδύσεις», ισχυρίστηκε η κ. Χατζηαντωνίου. Τα προϊόντα ποικίλουν, μεταξύ των οποίων μακράς-μικρής διάρκειας, εξόφλησης, με επιτόκια τα οποία έχουν να κάνουν με την πιστοληπτική ικανότητα της επιχείρησης. «Κάθε επιχείρηση είναι μια ιδιαίτερη μονάδα, η οποία έχει συγκεκριμένες ανάγκες, τις οποίες καλείται να βρει η τράπεζα για να τις εξυπηρετήσει».
Την σύντομη παρουσίαση για τα νέα προϊόντα που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα στην εν λόγω ημερίδα ανέλαβε ο Δημήτριος Παυλάκης, διευθυντή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Εργασιών και Εναλλακτικών Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας. Τα προϊόντα αυτά αφορούν τη νέα τεχνολογία, όπως αυτή έχει να κάνει με το Internet, τα Contact Centers και τα ATMs, δηλαδή όλα τα δίκτυα που προσφέρουν αυτόματη εξυπηρέτηση, ασφαλή και γρήγορη, από το σπίτι μέσω του Internet. «Μπορούμε να μεταφέρουμε χρήματα πολύ πιο φτηνά απ’ ό,τι να τα κάνουμε μέσα στο κατάστημα».
Το 90% ξεπερνά ο αριθμός των μεγάλων επιχειρήσεων που έχει συνδεθεί με το Internet-Banking, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Παυλάκη. Ενώ μια επιφυλακτική στάση κρατάει το καταναλωτικό κοινό που δεν εμπιστεύεται εύκολα τις τράπεζες. «Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν μια επιφύλαξη πολλές φορές στο να δίνουν τα στοιχεία τους μέσω του Internet γιατί δεν γνωρίζουν ότι τα συστήματα που παρέχει η Εθνική Τράπεζα είναι απόλυτα ασφαλή». Κατά τον κ. Παυλάκη, είναι υποχρεωτικός μονόδρομος δεδομένου ότι σήμερα οι συναλλαγές μέσω των εναλλακτικών δικτύων είναι πολύ πιο φτηνές, πολύ πιο ασφαλείς, ενώ γίνεται και η εξοικονόμηση του χρόνου. «Αν υπολογίσουμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε περιμένοντας στις ουρές, η εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο, οπωσδήποτε μας οδηγεί σ’ ένα μονόδρομο ώστε να κάνουμε χρήση του εναλλακτικού δικτύου».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
