Επανεξεταζεται το προγραμμα «Φραγκουδακη»
Σε διαδικασία επαναξιολόγησης βρίσκεται το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά της μειονότητας, γνωστότερο στη Θράκη ως πρόγραμμα Φραγκουδάκη, όπως αποκάλυψε στον ΠτΘ ο γραμματέας εκπαίδευσης ενηλίκων του υπουργείου Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς.
Ο κ. Τσαμαδιάς ωστόσο απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο που θα διαρκέσει η διαδικασία επανεξέτασης και αξιολόγησης του προγράμματος περιοριζόμενος να αναφέρει ότι « θα συνεχιστεί η παρέμβαση αυτή μ΄ αυτή ή με κάποια άλλη μορφή».
Η ευχή που εκφραζόταν χθες από κύκλους της μειονότητας στην Κομοτηνή όταν τους ετέθη υπόψη η συγκεκριμένη απάντηση, ήταν «οι όποιες αλλαγές επέλθουν στο σύστημα της ενισχυτικής διδασκαλίας να έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα και να απαντούν στα μείζονα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και να μην περιοριστούν σε ευκαιριακές πολιτικές αποκατάστασης των “δικών μας παιδιών”, προκειμένου να αντλήσουν και εκείνα μερίδιο από την πίττα των ευρωπαϊκών κονδυλίων που υπάρχουν για αυτή την υπόθεση.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που είχε να κάνει με τα κενά καθηγητών και δασκάλων που παρουσιάζονται στα σχολεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου ο γραμματέας εκπαίδευσης ενηλίκων αμφισβήτησε τους αριθμούς που δίνει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι «ο αριθμός των κενών είναι πολύ μικρότερος των 15.000» ενώ πρόσθεσε ότι τα βιβλία «μετά από πολλά χρόνια έχουν πάει σε όλους τους προβλεπόμενους προορισμούς» και υποσχέθηκε ότι θα καλυφθούν, χωρίς να προσδιορίζει χρόνο, «όλες τις θέσεις που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων».
Δ.Δ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
