Σταυρος Μπενος: «Αποφασισμενη η κυβερνησηνα αλλαξει τη μορφη της δημοσιας διοικησης»
Ένα από τα πρώτα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από το σύνολο των 25, τα οποία είναι έτοιμα στην ΠΑΜ-Θ, εγκαινίασε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Σταύρος Μπένος στην ορεινή Κοινότητα της Οργάνης, το πρωί της Κυριακής, 1 Σεπτεμβρίου.
Τον κ.Σταύρο Μπένο τον συνόδευσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρης Παπαδόπουλος, οι δύο βουλευτές Γκαλήπ Γκαλήπ, Αχμέτ Μεχμέτ, η πρώην βουλευτής κ.Χρύσα Μανωλιά, ο Αντινομάρχης Ροδόπης και υποψήφιος νομάρχης κ.Αρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αρριανών κ.Χαλήτ Μεχμέτ, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ.Κ.Λιούρτας, ο Αντινομάρχης Μεχμέτ Ντεβετζήογλου και νομαρχιακοί σύμβουλοι. Τους υποδέχτηκε ο κοινοτάρχης κ. Χατζηγιακούπ Μουσταφά μαζί με πλήθος κόσμου και συμβούλων.
Πρόκειται για ένα από τα 50 ΚΕΠ, τα οποία θα λειτουργήσουν στην ΠΑΜ-Θ μέχρι το τέλος του 2002 και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται για συνολικά 400 υποθέσεις. Το αργότερο σε ένα χρόνο ο αριθμός αυτός των υποθέσεων θα είναι 1000. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Οργάνης θα στελεχώνεται από δύο υπαλλήλους, την κ.Ταταρίδου και την κ.Τριανταφυλλίδου, ενώ θα υπάρχει και ένας μόνιμος υπάλληλος της κοινότητας.
«Είμαι 25 χρόνια στην πολιτική και σπάνια έχω νιώσει όπως νιώθω σήμερα. Τόση μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Είναι καταπληκτικό να βρίσκεστε σε αυτή την περιοχή, την μαγευτική από άποψη φυσικού κάλους με τους εξαιρετικούς ανθρώπους και να φθάνει εδώ το ηλεκτρονικό κράτος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση για έναν πολιτικό που έχει επιφορτισθεί με το έργο της αλλαγής της μορφής της δημόσιας διοίκησης. Θέλω να μεταφέρω αυτό το μήνυμα, όχι μονάχα από μένα, αλλά και από τον υπουργό κ.Κώστα Σκανδαλίδη όπως και από τον πρωθυπουργό μας, που μας έχει δώσει αυτή την εντολή. Διότι επιβλέπει ο ίδιος προσωπικά αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Σταύρος Μπένος προς τους δημοσιογράφους κατά τα εγκαίνια του ΚΕΠ της Κοινότητας Οργάνης. Μεταξύ άλλων τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει το σύνολο των όποιων μικρών διακρίσεων που υπάρχουν ακόμα, όπως και την βούληση να κάνουμε ένα κράτος φιλικό και αποτελεσματικό».
Οι πολίτες της κοινότητας Οργάνης θα μπορούν πλέον από το ΚΕΠ να εξυπηρετούνται για 400 υποθέσεις.
«Το αργότερο σε ένα χρόνο για 1000 υποθέσεις, δηλαδή για το σύνολο των υποθέσεων του κράτους».
Ακολούθως, ο κοινοτάρχης Οργάνης κ. Χατζηγιακούπ Μουσταφά δήλωσε ευτυχής για την διεκπεραίωση αυτού του έργου, το οποίο θα προσφέρει την μέγιστη βοήθεια και εξυπηρέτηση σε μία κοινότητα, η οποία βρίσκεται στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης.
«Πριν από δύο μήνες ήμουν πολύ συγκρατημένος. Υπήρχε μία χαμηλή κινητικότητα και βηματισμός από την μεριά των φορέων. Όμως σήμερα είμαι ευτυχής. Το είπε και ο υφυπουργός. Είμαστε από τις πρώτες περιφέρειες που έχουν δημιουργήσει αυτά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Είμαστε έτοιμοι για 25 Κέντρα. Το τριήμερο ο υφυπουργός εγκαινιάζει περίπου 15, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των επόμενων μέχρι τα 25. Ετοιμαζόμαστε εντός του 2002 για άλλα 25, σύνολο δηλαδή 50», ανακοίνωσε από την μεριά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρης Παπαδόπουλος τονίζοντας τη σημασία παρόμοιων κέντρων για τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
«Είναι ένα υποκατάστημα της δημόσιας διοίκησης, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετείται άμεσα χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.
Για παράδειγμα, χθες ένας πολίτης στην κοινότητα Σελέρου πήρε την φορολογική του ενημερότητα».
Με την λήξη των εγκαινίων και αφού οι αρμόδιοι και τοπικοί φορείς ήπιαν τον καφέ τους σε ένα γραφικότατο καφενείο της Οργάνης, πήγαν στο πανηγύρι του Αλάντεπε συνοδεύοντας τον κ.Στ.Μπένο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στην περιοχή για να παραβρεθεί σε μία τέτοια εκδήλωση με παράδοση δεκαετιών.
Ν.Χ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
