Ανεξελεγκτη χωματερη σε αποσταση αναπνοης απο τη Διαλαμπη
Στα δυτικά του οικισμού Διαλαμπή, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα πρώτα σπίτια, μία ανεξέλεγκτη χωματερή- εστία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και εστία μόλυνσης ανθρώπων και ζωικού κεφαλαίου- παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη εδώ και τρία περίπου χρόνια. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής προς τη δημοτική αρχή του Ιάσμου, η κατάσταση όπως καταγράφεται από τον φωτογραφικό φακό του «ΠτΘ» εξακολουθεί και παραμένει τρομακτική.

Παλιά ελαστικά, μπουκάλια, χάρτινα, ξύλινα και πλαστικά αντικείμενα, νάιλον σακούλες, μουσαμάδες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, έχουν σχηματίσει μικρά διάσπαρτα «βουνά» σκουπιδιών, που συνθέτουν ένα τριτοκοσμικό σκηνικό.

Πέρα όμως από την αποτρεπτική εικόνα, που αναγκάζονται να αντικρίζουν καθημερινά οι κάτοικοι, εκείνο που τους προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία κατά την περίοδο που διανύουμε είναι η ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην επίμαχη έκταση. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε εφιαλτικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, γιατί ο σκουπιδότοπος αποτελείται κατά κύριο λόγο από εύφλεκτα υλικά. «Είναι ό,τι πρέπει για επίδοξους εμπρηστές», παρατήρησε εύστοχα κάτοικος της περιοχής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς τις αρμόδιες αρχές.

Εξάλλου, σε κάποια σημεία της ανεξέλεγκτης αυτής χωματερής είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια από παλαιότερη φωτιά, που είχε εκδηλωθεί προ διετίας στην ευρύτερη περιοχή, βόρεια της Βιστωνίδας. Τότε οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει με επιτυχία να τη θέσουν υπό έλεγχο, πράγμα που δε θα είναι αυτονόητο αν προκύψει νέο παρόμοιο περιστατικό, όπως παρατηρούν οι περίοικοι, αφού ο σκουπιδότοπος έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα.

Μετά ταύτα, καθίσταται επιτακτική η παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου Ιάσμου για την απομάκρυνση των υφιστάμενων σκουπιδιών και για την αποκατάσταση της επίμαχης έκτασης.

Όπως επιτακτική καθίσταται η διαρκής επίβλεψη του χώρου, ώστε να αποθαρρυνθούν οι επιτήδειοι που συνήθισαν να αποθέτουν ό,τι άχρηστα αντικείμενα τους περισσεύουν.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
