Οδικη συνδεση Διδυμοτειχου – Uzunkopru
Την συνάντηση με το Υπουργείο Εξωτερικών περιμένει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης για να συζητήσει το θέμα της επανασύνδεσης της Μακράς Γέφυρας (Uzunkopru) της Τουρκίας με το Διδυμότειχο μέσω του Πυθίου. «Η επανασύνδεση θα συντομεύσει την διαδρομή και τις επικοινωνίες με την Μακρά Γέφυρα, αλλά και με όλη την Ανατολική Θράκη», τόνισε ο κ. Τοκαμάνης σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ.
Ιδιαίτερα θετική για τους κατοίκους και των δύο περιοχών χαρακτηρίζεται η εξέλιξη αυτή, καθώς πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε γέφυρα που συνέδεε τις δύο περιοχές μέσω των Πετράδων, η οποία έχει καταστραφεί. «Η σύνδεση αυτή υπήρχε μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως υπήρχε και οδική γέφυρα που συνέδεε την Μακρά Γέφυρα με το Διδυμότειχο. Η επανασύνδεση αυτή θα συντομεύσει την διαδρομή και τις επικοινωνίες με την Μακρά Γέφυρα, αλλά και με όλη την Ανατολική Θράκη. Είναι ακριβώς στο κέντρο και βολεύουν οι δρόμοι ακόμα και για την Καλλίπολη, ώστε να πάει κανείς στον Βόσπορο», δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης, τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που αναμένεται και από τις δύο πλευρές.
Αυτή την στιγμή εκκρεμεί ραντεβού με το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ενημέρωσε ο κ. Τοκαμάνης, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα για την επανασύνδεση των δύο πόλεων.«Με την συμμετοχή και του έπαρχου της Μακράς Γέφυρας πρέπει να κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να ζητήσουμε αντίστοιχα από τις κυβερνήσεις μας να γίνει και η σιδηροδρομική και η οδική σύνδεσή του μέσω Πυθίου».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
