Διαστασεις,1/8/08

1ο Αύγουστος πάτερ μου…

… Τίτλος Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Augustus, (πληθυντικός Augusti) στα λατινικά σημαίνει “μεγαλοπρεπής” ή “σεβαστός”. Αντίστοιχος του “Καίσαρ”. Ο υπέρτατος τιμητικός τίτλος Αυτοκρατόρων στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε άλλα κράτη και σε επιμέρους Ιπποτικά και Θρησκευτικά Τάγματα. Ιδίως δε ο θηλυκός τύπος του τίτλου αυτού Αυγούστα ήταν το σύνηθες όνομα-τίτλος της Βυζαντινής Αυτοκράτειρας. Ο πρώτος στον οποίο απενεμήθη ο τίτλος αυτός επίσημα ο ανιψιός (από τότε τα ανίψια κάνουν κουμάντο) του Ιουλίου Καίσαρα Οκταβιανός, μετά τη νίκη του επί του Αντωνίου και την υπό αυτόν κατάληψη της ανώτατης αρχής. Κατά την εισήγηση του Μουνατίου Πλάγκου στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου του 27 π.Χ. η Σύγκλητος απένειμε στον Οκταβιανό την προσωνυμία Αύγουστος, στην ελληνική Σεβαστός. Το όνομα ετυμολογικά σημαίνει τον αυξημένο, τον επιφανή (ab augento), ενώ στην εκκλησιαστική γλώσσα έχει μυστική σημασία (στη σημερινή γλώσσα πάλι, τίποτα δεν μένει κρυφό). ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ Αύγουστο, ελπίζω να φέρνει και τον κολιό μαζί του…

2ο «Γιατί η γυναίκα μου θυμίζει την θάλασσα;»

ο ΝΕΜΟ άρχισε πάλι. Συζητά με ένα φίλο του στο σαλόνι τώρα που σας γράφω… (με την καλή έννοια, αλλά λίγη σημασία έχει γιατί για πολύ λίγο θα σας γράφω ακόμη πάτερ μου). «Γιατί; Είναι όμορφη, δραστήρια και δυναμική;»

– «Όχι, μου φέρνει ναυτία!»

What can I say πάτερ μου;

3ο Η θεία Ροδούλα πάλι έχει ένα σωρό απορίες… για τα σήριαλ που παρακολουθεί σε χιλιοστή επανάληψη… στην τηλεόραση, εννοείται…

1. Οι φοιτητές από την επαρχία ζουν σε σπίτι 120τ.μ. με θέα την Ακρόπολη ή τον Λυκαβηττό.

2. Η παρέα μπαίνει Σάββατο βράδυ στο μπαρ και βρίσκει πάντα θέσεις στο πιο κεντρικό σημείο της μπάρας.

3. Στο μπαρ λένε “ένα ουίσκι, παρακαλώ” χωρίς προτίμηση σε ιδιαίτερη μάρκα.

4. Βρίσκουν πάντα πάρκινγκ κάτω από το σπίτι χωρίς να κάνουν γύρους στα τετράγωνα [μόνο εγώ δεν το καταφέρνω και ας πλήρωσα θέση πάρκινγκ, σαν τον μαλάκα (η αλήθεια είναι ότι σαν τον μαλάκα κάνω πολλά στη ζωή μου)]… 5. Η πρωταγωνίστρια βρίσκει ταξί με το που θα βγει από το σπίτι, ακόμη και στον πιο απομονωμένο πευκόφυτο δρόμο της Εκάλης.

6. Όταν φεύγουν από το σπίτι δεν κλειδώνουν ποτέ την πόρτα κι ενίοτε την ξεχνούν ανοιχτή.

7. Βγαίνοντας από το αμάξι, δεν ενεργοποιούν ποτέ το συναγερμό.

8. Οι συζητήσεις που αρχίζουν με την φράση “να σου εξηγήσω” δεν έχουν ποτέ καλή κατάληξη (και οι συζητήσεις που αρχίζουν με την διευθύντριάμου επίσης… έχουν κατάληξη, αλλά αυτή που θέλει εκείνη… [γι΄ αυτό είναι διεύθυνση και όχι κάποιος που κάνει πράγματα σαν τον μαλάκα)].

9. Το ζευγάρι λύνει τα προβλήματα του σε σικ εστιατόρια του Κολωνακίου χωρίς να βάλει μπουκιά στο στόμα του από το φαγητό.

10. Στο εστιατόριο πάντα θα γίνει μια παρεξήγηση κι ο ένας από τους δυο θα φύγει. Ο άλλος τρέχει από πίσω χωρίς να πληρώσει λογαριασμό.

11. Όταν χτυπά το κουδούνι στην πόρτα, φωνάζουν από μέσα “τώρα, τώρα!” (υπάρχουν και χειρότερα… να μην φωνάζουν τίποτα ή να φωνάζουν ότι δεν είναι εδώ)

12. Το τηλέφωνο χτυπά τουλάχιστον 10 φορές μέχρι να απαντήσει κάποιος.

13. Όταν μιλούν στο τηλέφωνο δε λένε ποτέ στο κλείσιμο “γεια”. Απλά κατεβάζουν το ακουστικό και κοιτούν σκεπτικοί το κενό (το κενό συντροφεύει και την σκέψη πολλών που δεν κοιτούν τίποτα, αλλά κάνουν ότι τα κοιτούν όλα).

14. Ο διευθυντής δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπογράφει τα έγγραφα που του φέρνει η γραμματέας του.

15. Κατά τη διάρκεια του sex (είπα κι εγώ, δεν θα πει κουβέντα;) η πρωταγωνίστρια έχει άψογο μακιγιάζ και τα πρωινά, που ξυπνάει τα σεντόνια της είναι πεντακάθαρα και ατσαλάκωτα.

16. Η πρωταγωνίστρια το πρωί σηκώνεται από το κρεβάτι, τυλίγεται με το σεντόνι να πάρει το πρωινό της, αφήνοντας ξεσκέπαστο τον πρωταγωνιστή στο κρεβάτι να πουντιάσει.

17. Συνήθως κάνουν ολονύχτιο σεξ. Το πρωί όμως ξυπνούν πάντα με τα εσώρουχά τους (όχι σαν κάτι άλλους, που μονίμως τα ψάχνουν…)

4ο Εδώ γελάτε…

Μετά την εξέταση, η ξανθιά (καλώς τα παιδιά) λέει στο γιατρό:

– Τί χρωστάω γιατρέ;

– Εκατό ευρώ, της απαντά εκείνος.

– Εκατό ευρώ! Διαμαρτύρεται η ξανθιά.

– Ε, δώδεκα χρόνια πήγαινα σχολείο και 6 στο Πανεπιστήμιο, για να μάθω να γιατρεύω τους ανθρώπους.

Και λέει η ξανθιά:

– Ε, και τι φταίω εγώ ρε γιατρέ, που εσύ δεν έπαιρνες τα γράμματα;!

Υ.Γ.

Καλό μήνα… θέλω να πιστεύω

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.