Το δρωμενο «Ο Οδυσσεας στη χωρα των Κικονων και των Κυκλωπων»
Το δρώμενο «Ο Οδυσσέας στη χώρα των Κικόνων και των Κυκλώπων» παρουσιάστηκε από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου τον Ιούλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα.
Το δρώμενο, το οποίο αποτελεί συνδυασμό γυμναστικής, θεάτρου, χορού, είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής το 2005 και συγκεκριμένα στην τελετή έναρξής του.
Η ομάδα φοιτητών που παρουσίασε το πρόγραμμα εργάσθηκε σκληρά και για πολλές ώρες. Την ευθύνη, την επιμέλεια, την επιλογή και γενικότερα την όλη οργάνωση είχε ο λέκτορας στα ΤΕΦΑΑ και υπεύθυνος στην Ενόργανη Γυμναστική Πασχάλης Κυργιαλάνης.
«Όλη η δουλειά γίνεται έξω από τα διδακτικά μου καθήκοντα. Είναι επιπλέον ώρες που πηγαίνουμε και κάνουμε προπονήσεις τα βράδια, γιατί δεν υπάρχουν ώρες. Θα μπορούσαμε να έχουμε να δουλέψουμε πέντε θέματα από τη Θράκη με τους ίδιους φοιτητές, αλλά οι φοιτητές αλλάζουν κι αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Ευτυχώς όμως υπάρχει ανταπόκριση».
Η ομάδα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ γυμναστικής, τα οποία πραγματικά αποτελούν συγκέντρωση «αθλητών» και στα οποία δεν δίνονται μετάλλια.
«Θέλω σαν υπεύθυνος του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του συλλόγου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου να δημιουργήσω μια ομάδα με παιδάκια που θα κάνουν μαζικό αθλητισμό, θα ασχολούνται με ενόργανη ακροβατική και λίγο θέατρο ώστε να φτιάξουμε μια ομάδα και να μπορούμε να συμμετέχουμε με την ομάδα σε διεθνή φεστιβάλ», τονίζει ο Πασχάλης Κυργιαλάνης, ο οποίος σημειωτέον ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Τάσου Βαβατσικλή σημειώνει ότι εφόσον εκλεγεί στόχος του θα είναι η διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Γυμναστικής. «Έχω πολλές ιδέες για το κοινωνικά-αθλητικά θέματα, τα οποία δεν τα ξεχωρίζω. Νομίζω ότι είναι αλληλένδετα»
Το δρώμενο «Ο Οδυσσέας στη χώρα των Κικόνων και των Κυκλώπων»
Όπως σημειώνει ο κ. Κυργιαλάνης κάθε χρόνο στη λήξη του διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής που γίνεται στην πόλη μας παρουσιάζεται ένα δρώμενο. Μέχρι πέρσι τα θέματα αφορούσαν τον ολυμπισμό. «Ήθελα όμως να παρουσιάσω κάτι το οποίο θα βοηθούσε τη Θράκη και επειδή έχουμε πολύ μεγάλη ιστορία, επέλεξα το θέμα των Κικόνων και των Κυκλώπων. Η χώρα των Κικόνων είναι η περιοχή μας και των Κυκλώπων είναι καθαρά η Μαρώνεια. Το δρώμενο αυτό άρεσε πάρα πολύ. Ήταν μια πάρα πολύ καλή προβολή για τη Θράκη και επειδή το είχαν δει αρκετοί, όπως και υπεύθυνοι τη Γενικής Γραμματείας, μας ζήτησαν να το προβάλλουμε στην λήξη της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και φέτος έγινε στην Αθήνα. Διάλεξαν το δικό μας πρόγραμμα γιατί τους άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια, το πρόγραμμα το εμπλουτίσαμε και το θεωρήσαμε ευκαιρία προβολής της Θράκης».
Να σημειωθεί ότι στο φιλολογικό κομμάτι του δρώμενου βοήθησε ο κ. Χαλαμπίδης, ενώ στα σκηνικά ο σκηνογράφος συνάδελφος, κ. Νίκος Θωμάς.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
