Εκδηλωσεις κατα των ναρκωτικων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, και στέλνοντας το μήνυμα «Δώσε αξία στον αυτό σου, κάνε υγιείς επιλογές» το Διαπολιτισμικό Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, μετά από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, διοργάνωσε δυο εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το βράδυ της Κυριακής. Η πρώτη αφορούσε ζωγραφική graffiti και η δεύτερη συναυλία με τοπικά rock συγκροτήματα, στην οποία συμμετείχαν το μουσικό συγκρότημα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, οι «Ταξιδιώτες Ψυχής» και ο «Οιωνός».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης graffiti οι υπεύθυνοι του Διαπολιτισμικού Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΙΒΩΤΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κέντρο. «Απευθυνόμαστε σε ενήλικους χρήστες, αλλά και στις οικογένειές τους. Δεχόμαστε δηλαδή και στηρίξουμε γονείς, αδέλφια, συντρόφους εξαρτησιογόνων ατόμων» δηλώνει η κ. Ντέλια Τζιογκίδου υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Θράκης του Διαπολιτισμικού Θεραπευτικού Προγράμματος «Κιβωτός». Ενώ όσον αφορά στους ίδιους χρήστες «τους κινητοποιούμε, τους στηρίζουμε και τους προετοιμάζουμε για την ένταξή τους στην κοινότητα ΙΘΑΚΗ που είναι στη Θεσσαλονίκη» συμπληρώνει.

Φέτος το μήνυμα που στέλνει το κέντρο είναι «Δώσε αξία στον εαυτό σου, κάνε υγιείς επιλογές». «Απευθύνεται κυρίως στους νέους ανθρώπους κινητοποιώντας τους να κάνουν υγιείς επιλογές, έτσι ώστε να έχουνε κίνητρα για να κρατηθούν μακριά από τα ναρκωτικά ή και ακόμη να τα σταματήσουν».

Σχολιάζοντας την ανταπόκριση της Κομοτηνής, η κ. Τζιογκίδου τόνισε ότι είναι πολύ μεγάλη «ιδίως του δήμου Κομοτηνής, ο οποίος μας παραχώρησε και τον χώρο στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου όπου και βρισκόμαστε από τον Απρίλιο, και επίσης συνέβαλε πάρα πολύ στην πραγματοποίηση της συναυλίας».

Ας σημειωθεί τέλος στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει το κέντρο, χθες το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της νομαρχίας Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Το ζήτημα της εξάρτησης στην Τοπική Κοινωνία» με ομιλητές τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Αναστάσιο Βαβατσικλή, την αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» κ. Βάσω Δημητρίου και τον υποδιευθυντή της Βόρειας Ελλάδας ΚΕ.Θ.Ε.Α. κ. Φαίδων Καλοτεράκη.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.