Νεα σχολικη χρονια

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ήχησε σήμερα στα σχολεία και το νέο έτος άρχισε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα να προσδίδει πανηγυρικό χαρακτήρα στο γεγονός, όπως και οι τοπικοί φορείς στο Νομό Ροδόπης.

Ο καθιερωμένος εναρκτήριος αγιασμός έγινε, ενώ αναμένεται μια σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας των αρμοδίων φορέων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων από τις κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού. Για την σύσκεψη, τις ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών και τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες του Δήμου Κομοτηνής μίλησε σήμερα στον ΠτΘ. Ο Προιστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Βασίλης Βασιλειάδης.

«Από μέρος του Υπουργείου στάλθηκε ένα έγγραφο με το οποίο κληθήκαμε την προσεχή Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας για να υποβάλλουμε τους ανάλογους πίνακες για την διάθεση πιστώσεων, την πρόσληψη αναπληρωτών, για τα κενά που ενδεχομένως θα προκύψουν λόγω συνταξιοδοτήσεων, αδειών κυήσεως, μητρότητας και εκπαιδευτικών αδειών» ανακοίνωσε σήμερα ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, κ. Βασίλης Βασιλειάδης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Σε ό,τι αφορά την κτηριακή κατάσταση των σχολείων «από μέρος της Δημαρχίας Κομοτηνής διατυπώθηκε η άποψη να γίνει βελτίωσή τους και ανάλογη επέκτασή τους.

Επίσης, από μέρους του Υπουργείου με ένα έγγραφο που διαβιβάστηκε στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία που ιδρύθηκαν πρόσφατα, θα πρέπει να αναφερθούν οι ανάγκες για την επέκτασή τους»
, σημειώνεται από τον κ. Βασιλειάδη.

Όσο για τις κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού διαμορφώθηκε ένας ανάλογος πίνακας, ο οποίος αποστάλει σήμερα με φαξ και θα υποβληθούν την προσεχή Πέμπτη».

Πρόκειται για ένα αίτημα διάθεσης «44 πιστώσεων, 32 για συμβατικούς δασκάλους και τις υπόλοιπες 12 για δασκάλους ειδικοτήτων όπως μουσικής, αγγλικής, φυσικής αγωγής και νηπιαγωγών».

Ο σχετικός πίνακας αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα από εβδομάδα, ύστερα από την σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.