Αλλο ενα οχι στο χρυσο
Πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις αυτή τη φορά από το κέντρο της Κομοτηνής έστειλαν το δικό τους μήνυμα άρνησης προς την κεντρική εξουσία και τις εταιρείες χρυσού. Ενωμένες διεκδικούν και αγωνίζονται ένα καλύτερο μέλλον με προοπτική και για τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά και για την περιοχή.
Για μια ακόμη φορά η τοπική κοινωνία της Θράκης ενώθηκε σε ένα κοινό στόχο ζητώντας ζωή με αξιοπρέπεια και κυρίως μακριά από κινδύνους που θα επιφέρουν καταστροφή στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στην ίδια.
Η Θράκη είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι χρειάζεται επενδύσεις για ανάπτυξη. Επενδύσεις όμως που θα σεβαστούν το περιβάλλον της και τους ανθρώπους της. Επενδύσεις που θα αναδείξουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και δεν θα λεηλατήσουν το φυσικό περιβάλλον.
Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι δεν γίνεται ανάπτυξη με χρυσοφόρες επενδύσεις και ότι ο λαός της Θράκης έχει άποψη για την ανάπτυξή του. Δεν μπορεί άλλοι να αποφασίζουν για αυτόν.
Οι κάτοικοι βροντοφωνάζουν ότι δεν χρειάζεται να σκάψουν για να βρουν χρυσό. Χρυσός είναι το δάσος της Μαύρης Πεύκης, τα βουνά, οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί της χώροι και αυτό το θησαυρό πρέπει να το διαφυλάξουν ώστε να τον παραδώσουν στις επόμενες γενιές.
Ο αγώνας ενάντια στο βιασμό του τόπου, του λαού και της λογικής είναι ένας και οι Θρακιώτες τον δίνουν ενωμένοι. Όχι στο χρυσό.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
