Χυδαιοτητες και Υπουργος Πολιτισμου
Με ποιον όρο άραγε θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα συνθήματα που ακούστηκαν στο αμφιθέατρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους οπαδούς της ΔΑΠ; Οι όροι υβριστικά και προσβλητικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα συνθήματα ήταν χυδαία. Και αυτά τα χυδαία συνθήματα σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα απολάμβανε χαμογελαστός ένας πολιτικός της Nέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρεμπιπτόντως φέρει και την ιδιότητα του υπουργού Πολιτισμού.
Μάταια ο κ. Βουλγαράκης αργότερα προσπάθησε να διασώσει την κατάσταση και να τονίσει ότι αποδοκιμάζει τέτοιου είδους συνθήματα. Η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε έναν υπουργό να απολαμβάνει τα συνθήματα και… βέβαια έναν υπουργό και μάλιστα πολιτισμού να παίζει τύμπανο, συμμετέχοντας στο ρυθμό του ακροατηρίου του.
Αυτός λοιπόν είναι ο πολιτικός μας πολιτισμός. Αυτή είναι η ταπεινότητα και η σεμνότητα που ευαγγελίζονταν προεκλογικά ο κ. Καραμανλής. Οι χθεσινές εικόνες όμως παραπέμπουν σε καταστάσεις γηπέδου.
Και το τραγικότερο. Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε βέβαιος πως «με αυτή τη νεολαία η Nέα Δημοκρατία θα μείνει πολλά, μα πάρα πολλά, χρόνια στην εξουσία».
Όχι κύριε Βουλγαράκη. Μια εκδήλωση που θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από υψηλό πολιτιστικό επίπεδο, μία εκδήλωση που θα έπρεπε να διέπεται από δημοκρατικές διαδικασίες, από ήθος και ύφος δυστυχώς μετατράπηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα.
Η νεολαία πρέπει να αγωνίζεται αλλά με ιδανικά και με αρχές. Με πολιτικό λόγο και θέσεις. Εμείς τέτοια νεολαία θέλουμε….
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
