Ενας χρονος ακυβερνησιας της Ελλαδος κατω απο τον πολιτικο αστερισμο του διδυμου «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Και η αναζήτηση της ελπίδας μέσα από μια μεγάλη ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εδώ και ένα χρόνο ζούμε  κάτω από τον πιο παράξενο πολιτικό αστερισμό, του δίδυμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τέτοιας χαμηλής ποιότητας ασκούμενη πολιτική δεν γνώρισε ποτέ ο τόπος μας στο παρελθόν, από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, η οποία επηρεάζει καθημερινά, αφάνταστα αρνητικά τη ζωή όλων μας. Στο σύντομο αυτό ετήσιο πέρασμα της διακυβέρνησης της χώρας το δίδυμο αυτό απέδειξε περίτρανα πως με την ασκούμενη κυβερνητική του πολιτική δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα και ελπίδα σωτηρίας ώστε να συνεχίσει η χώρα να πορεύεται σε ρυθμούς ομαλότητας και κανονικότητας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Η πολιτική του αφήνει καθημερινά πίσω μόνο σημάδια παρακμής, πληγές αθεράπευτες με ανεπανόρθωτες βλάβες μη δυνάμενες στο μέλλον ευκόλως να επουλωθούν και θεραπευτούν.

Καθημερινά αποκαρδιώνει και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του, οι οποίοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους και αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το δίδυμο του Τσίπρα – Καμένου να μεταβάλει άρδην την πολιτική του σε όλες της τις διαστάσεις και σε όλα της τα επίπεδα και να κάνει στροφή 180 μοιρών προδίδοντας έτσι την ιδεολογία του και τα πιστεύω του και να αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε επιμέρους πολιτική του πράξη ότι όσα προεκλογικά διεκήρυττε ήταν μόνο ψεύτικα, δημαγωγικά λόγια για πολιτική κατανάλωση και εκμετάλλευση, χωρίς καμία στόχευση σοβαρής διακυβέρνησης, χωρίς κανένα σαφή και συγκεκριμένο προσανατολισμό της χώρας. Δηλαδή τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμένος μέσα σε χρόνο ρεκόρ απέδειξαν ότι δεν είχαν και δεν έχουν κανένα απολύτως ιδεολογικό σταθερό υπόβαθρο, κανένα πολιτικό προσανατολισμό, καμία ιδεολογική πυξίδα, κανένα απολύτως σοβαρό πολιτικό πιστεύω και ανά πάσα στιγμή γέρνουν όπου φυσάει ο άνεμος και ό,τι ήθελε η μοίρα και η τύχη φέρει.

Αμφότεροι έχουν αποδειχθεί κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και αδυνατούν να ανταποκριθούν ελαχίστως ως οφείλουν στο έργο και στην αποστολή που ο λαός τους ανέθεσε να φέρουν σε πέρας. Απέδειξαν περίτρανα με την ακυβερνησία της χώρας επί ένα συνεχές χρόνο τώρα ότι δεν διαθέτουν το απαιτούμενο εκείνο πολιτικό ανάστημα και πολιτικό θάρρος και βάρος που οι περιστάσεις και οι καιροί απαιτούν και ότι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας επιζητούν άμεσα τις αναγκαίες λύσεις που δυστυχώς αδυνατούν να βρουν.

Απέδειξαν πόσο εύκολο είναι να απαρνιέται ο πολιτικός όλες τις προεκλογικές του εξαγγελίες και σε μία βραδιά να μεταβάλλει άρδην την πολιτική του επί το δυσμενέστερο για το Λαό μέσα από μια σειρά απανωτών κινήσεων και λαθών. Μια τέτοια όμως πολιτική που βασίζεται και στηρίζεται επάνω στο ψέμα και στην υποκρισία είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένη να αποτύχει με καταστροφικές δυστυχώς συνέπειες για το Λαό.

Αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η μέχρι τώρα ετήσια περίοδος παραμονής στο τιμόνι της χώρας από τον κ. Α.Τσίπρα χαρακτηρίζεται ως η πιο φτωχή, η πιο ασήμαντη και η πιο οικτρή και αποκαρδιωτική περίοδος που έζησε ποτέ ο τόπος μας και η ελληνική δημοκρατία μας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα θέλουν ποτέ να τη θυμούνται αλλά και να ξαναζήσουν μια τέτοια άλλη αντίστοιχη περίοδο που δεν περιποιεί τιμή ούτε στο πολιτικό μας σύστημα αλλά και δεν αρμόζει στον περήφανο λαό μας.

Σφόδρα αναζητείται πλέον αλλαγή πολιτικής σελίδας, ενώ στις καρδιές και στις ψυχές όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων παραμένουν ζωντανοί, ο πόθος αλλά και η ελπίδα κυρίως της νέας γενιάς να τραβήξει η χώρα μπροστά. Να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας σ’ όλα τα επίπεδα ζωής, ξεκινώντας από την ριζική αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της αγροτικής οικονομίας και όλων των λοιπών τομέων της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής. Να ανακτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και να ξαναβρούμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Έτσι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν ημέρες ευημερίας και να μεγαλουργήσουν γιατί και το δικαιούνται αλλά και μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα μας αξιοζήλευτη, γιατί έτσι της πρέπει και της αρμόζει.

Ειδάλλως, δεν θα μπορεί να πάει αυτή ποτέ εμπρός καθηλωμένη στο χθες, με ένα πολιτικό σύστημα και ένα πολιτικό προσωπικό που είναι προσκολλημένο και προσηλωμένο στις αριστερίστικες αναχρονιστικές ιδεοληψίες και προκαταλήψεις του, που δεν πιστεύει στην επιχειρηματικότητα, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις αποκρατικοποιήσεις, στις μεταρρυθμίσεις, αφού έτσι μόνο θα παραχθεί πλούτος, έτσι θα ανεβεί το βιοτικό επίπεδο όλων, έτσι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι μικροί και μεγάλοι και έτσι θα υπάρχει επίσης και ένα σταθερό και ικανά αποδοτικό ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα. Οποιαδήποτε άλλη συνταγή είναι από χέρι κιόλας καταδικασμένη να αποτύχει.

Αυτήν την πολιτική της εξόδου από τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχουμε περιέλθει και της τροχιάς της χώρας προς το αύριο και την πρόοδο μόνο μια μεγάλη ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να την ασκήσει και να την πετύχει και καμία άλλη πολιτική δύναμη.

Αυτό το δύσκολο εγχείρημα όμως απαιτεί συνέπεια και σταθερότητα λόγων και έργων. Απαιτεί δουλειά, δουλειά και μόνο δουλειά από όλους μας, κύρια όμως από τους κυβερνώντες και όχι θεατρινισμούς και καλά σκηνοθετημένες μόνο τηλεοπτικές παραστάσεις και επικοινωνιακούς θορύβους, όπως είδαμε να εκτυλίσσονται και να διαδραματίζονται μπρος τα μάτια μας όλο αυτό το διάστημα της ακυβερνησίας της χώρας από τον Α.Τσίπρα και Π.Καμένο, αφού υποχρεωτικά γίναμε θεατές αυτής της καλά στημένης κωμωδίας με τραγικές συνέπειες για τα συμφέροντα της χώρας που συνεπάγεται τραγικές συνέπειες για τα συμφέροντα όλων ημών των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.

Το σημαντικότερο πάντως και το τραγικότερο είναι ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, Α.Τσίπρας και Π.Καμένος, δεν έχουν αντιληφθεί ότι κυβερνούν ένα πολύπαθο λαό και δεν έχουν καμία απολύτως επαφή μαζί του, αλλά ούτε και συναίσθηση της πραγματικότητας και της αποστολής τους. Εν ολίγοις, οι δύο αυτοί πολιτικοί άνδρες είναι «άκρως επιπόλαιοι και επικίνδυνοι» για όλους μας και τελούν υπό πλήρη σύγχυση ως προς την ασκούμενη πολιτική τους χωρίς κανένα σαφή και συγκεκριμένο κυβερνητικό σχεδιασμό.

«Ο λαός μας κατεπονήθη επί δεκαετίες, επί αιώνες από τη δημαγωγία και το ψεύδος. Εκτιμά το θάρρος. Διψάει για την αλήθεια. Φτάνει να βρεθούν οι άνθρωποι οι οποίοι θα του πουν την αλήθεια», είπε στην ομιλία του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 30-03-1979. Στον δε προεκλογικό του λόγο στις 10-11-1979 στην Πάτρα είπε: «Κατά την προεκλογική περίοδο τίθεται υπό δοκιμασίαν η ειλικρίνεια και η σοβαρότης των πολιτικών κομμάτων, γιατί η προσπάθεια της κατακτήσεως της ψήφου του λαού διαφθείρει όσα εξ αυτών δεν έχουν επαρκή ηθικήν αντίσταση και αίσθημα ευθύνης», ενώ στη Βουλή των Ελλήνων στις 12-6-1976 είπε: «Είναι ανάγκη κάθε κόμμα να καθιστά σαφές στο λαό πού είναι δυνατόν να τον οδηγήσει η πολιτική του. Καθένας ασφαλώς έχει το δικαίωμα να έχει τις ιδέες του, να έχει τα προγράμματά του και να επιδιώκει την νόμιμον επικράτησιν. Αλλά είναι αναγκαίον και χρήσιμον να γνωρίζομεν όλοι μας και προ παντός να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πού τον οδηγεί η πολιτική εκάστου κόμματος. Διότι, κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει περισσότερον επικίνδυνον πράγμα στη Δημοκρατία από την σύγχυσιν».

Εύχομαι να μας φωτίσει ο Θεός όλες και όλους μας ώστε προσερχόμενοι στις κάλπες για να ψηφίσουμε την επόμενη φορά, που πιθανολογώ βασίμως πολύ σύντομα να έρχεται, πολύ πέραν του αναμενόμενου χρόνου, να έχουμε προηγουμένως αποφασίσει ότι τα λόγια τελείωσαν πλέον και ότι ήλθε η ώρα της αλήθειας και όχι του ψεύδους, όχι των υποσχέσεων, αλλά των πράξεων. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον ελληνισμό μια μόνο πολιτική παράταξη προβάλλει με αληθινό και έντιμο πολιτικό λόγο, που μπορεί να τον μετουσιώσει σε πράξεις επωφελείς για το Λαό, η Νέα Δημοκρατία. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος Πρόεδρός της οφείλει να συνθέσει θέσεις και απόψεις και να συστρατεύσει δυνάμεις αλλά και να αξιοποιήσει αυτές στο έπακρον, χωρίς αποκλεισμούς και παραγκωνισμούς. Αυτό θα συμβεί μόνο με άτομα βαθιά παθιασμένα με την Ελλάδα μας και προσηλωμένα στα δημοκρατικά ιδεώδη και στα ιδεώδη του ανθρωπισμού, αλλά και αποφασισμένα που ως γνώμονα πάντα είχαν και έχουν το κοινό καλό για να πορευτεί, η χώρα εμπρός, μόνο εμπρός, για να αφήσουμε πίσω στη λήθη το κακό μας παρελθόν, να ξαναβρούμε το χαμένο χαμόγελό μας και να ξαναεπιστρέψει η ζωή όλων μας στους κανονικούς της ρυθμούς.  

*Ο Κωνσταντίνος Μορφακίδης είναι Δικηγόρος – Οικονομολόγος, Τέως Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ν. Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.