Ποιος θα μας προστατεψει, ποιος;

Toυ Ξάνθου Κώστογλου*

Ποιος θα μας προστατέψει, ποιος; Στον τόπο μας άρχισαν να ακούγονται από το βάθος γνωστά από το παρελθόν “τύμπανα του πολέμου”, απειλητικά για την ειρηνική συνύπαρξη. “Χτυπούν” σχεδόν καθημερινά στον τοπικό Τύπο, σε ιστοσελίδες, σε δηλώσεις, αιρετών και μη, επώνυμων, σε εκδηλώσεις συνυφασμένες με το πνεύμα και το λαμπερό κιτς της.. εθνοσωτηρίου. “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”. Τέτοιο κλίμα είχαμε να το αισθανθούμε από τη μυστήρια δεκαετία του 1990, που τόσα τραύματα κατάφερε στην ευάλωτη και ευπαθή τοπική κοινωνία μας. Στην, τελικά, παρά τα μεγάλα βήματα που έγιναν, εύθραυστη πολυπολιτισμική συνύπαρξή μας.
 
Και μου κάνει εντύπωση και με τρομάζει και…συμμαζεύομαι, η αμήχανη σιωπή της τοπικής “κυβερνώσας” Αριστεράς, η υποχώρηση του Αριστερού της λόγου, κυρίως η ευαισθησία της γι’ αυτά τα ζητήματα. Ξαφνικά σαν να μην υπάρχει. Ή μάλλον να υπάρχει μια “υπερπατριωτική έκφρασή της (θα εξηγήσω παρακάτω). Κι αν τρομάζω στην ιδέα ότι η Θράκη αποτελεί ένα πολιτικό πεδίο βολής, ένα “φαιό νταμάρι”, που ασκούνται οι “στρατιώτες” των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, με τον αέρα ασαφών ακόμα δογμάτων γεωστρατηγικής σπουδαιότητας της περιοχής άραγε; Περισσότερο ανησυχώ για τα νοθευμένα μηνύματα που στέλνουν “δοκιμασμένα” στελέχη της (τοπικής) Αριστεράς, όσον αφορά τη “διεθνιστική” αναφορά της και την “πατριωτική” της φυσιογνωμία. Από τότε που έσπερναν ανέμους, ομού, με τους “αγανακτισμένους” υπερπατριώτες του “Σπάρτακου”, στο όνομα της κρίσης και των μνημονίων, με ομιλίες τους στην κεντρική πλατεία. Κάποιος όμως πρέπει να αναλάβει από την τοπική Αριστερά την ευθύνη της αποϊδεολογικοποίησης των πάλαι ισχυρών θέσεών της σε κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο και την περιοχή.
Κι εδώ χωράει η διευκρίνιση: Για την εκλογική στάση στελέχους της και υποψηφίου της στις τελευταίες εκλογές, που ταυτίστηκε με το εκλογικό μήνυμα του υποψήφιου της Δεξιάς, “περί ευθείας και καθαρής “χριστιανικής” εκλογικής έκφρασης. Και το “πατριωτικό” παραλήρημα των δηλώσεων του ιδίου, για την Επέτειο των Οχυρών, με αφορμή την τελετή του Οχυρού Νυμφαίας.
Επί τροχάδην αναφέρομαι και σε μερικά ακόμα “σημεία” των καιρών στον τόπο αυτό.
– Η πολιτική υπεροχή παρουσίας στη Θράκη των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, η οποίοι “αλωνίζουν” πολιτικά και ιδεολογικά στην περιοχή.
– Η εμφανώς “πολιτικών” συμβολισμών φετινή περιφορά των Επιταφίων από τον Παντελεήμονα (η “πολιτική” ομιλία του και συμβολική αλλαγή του τόπου της τελετής στο Ηρώο, αντί της κεντρικής πλατείας).
– Η ακραίων, αυθαίρετων ερμηνειών στη δήλωση του Δημάρχου κ. Πετρίδη για το μεταναστευτικό και την υποδοχή των προσφύγων, αδικεί τα πιθανά “λογικά” επιχειρήματά του.
– Τον κοινωνικό και πολιτικό αυτισμό της επωνομαζόμενης και “ηγεσίας” της μειονότητας, που για άλλη μια φορά αγνοώντας τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας, λύνει ξανά το ζωνάρι της…
– Την πολιτική αφασία των αυτοχαρακτηριζόμενων “Αριστερών”, “Αντικαπιταλιστών”, μιας πολιτικής ελίτ της μειονότητας, που ο ιδεολογικός οίστρος των απόψεών τους συναντά τις θέσεις του…DEB.
– Τα τελευταία γεγονότα της τοπικής επικαιρότητας, που “ανάβουν φωτιές”, ένθεν και ένθεν και βραχυκυκλώνουν την ομαλότητα…
– Την ανάδειξη σε “ύψιστα” αξιώματα, καθοδηγητικά πόστα, στην επί της Εξωτερικής πολιτικής του, του “φιλελεύθερου” και “ευρωπαϊκού” “Ποταμιού”, δύο προσώπων, του πρώην βουλευτή της “Νέας Δημοκρατίας” και πολιτευτή μετέπειτα της ΔΗΜΑΡ κ. Ιλχάν και του πολιτικού πλάνητα Συμεών Σολταρίδη, οι οποίοι, κατά το παρελθόν, με δηλώσεις τους ή “πολιτικές” ενέργειες τους “δίχασαν” την τοπική κοινωνία. Θα έχει μεγάλη σημασία επ’ αυτού η άποψη του επικεφαλής του κόμματος αυτού στην περιοχή μας, άλλοτε στελέχους της “αντικαπιταλιστικής Μαρξιστικής-Λενιστικής Αριστεράς” και νυν επίτιμου Προξένου του σύγχρονου…γερμανικού θαύματος, των Φούχτελ και του…Στυλιανίδη.
– Η τοποθέτηση στην κορυφαία εκπαιδευτική βαθμίδα της Περιφέρειας, ενός υπερσυντηρητικού , ιδεολογικά προσκείμενου, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ΑΝ.ΕΛ., ναυαγοσώστη..!
Ολική επαναφορά σε ένα επώδυνο παρελθόν; Ή, τι είχες Θράκη, τι είχα πάντα;
 
Παραπομπή: http://www.efsyn.gr/arthro/proti-fora-akrodexia
 
*Δημοσιεύεται από τη σελίδα του στο fb με την άδειά του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.