Κλειστα τα δικαστηρια ενοψει δημοψηφισματος

Θα επιδοθούν νέες κλήσεις με τις ημερομηνίες εκδίκασης των υποθέσεων

Κλειστά παραμένουν έως την Τετάρτη 8 Ιουλίου, τα δικαστήρια με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ενόψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Ματαιώθηκαν οι προγραμματισμένες- για την Τρίτη- δικάσιμοι του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κομοτηνής ενώ θα επιδοθούν νέες κλήσεις με τις ημερομηνίες εκδίκασης των υποθέσεων.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων. Εξαιρούνται της αναστολής οι δίκες των μικτών ορκωτών δικαστηρίων, για τις οποίες έχει προσδιοριστεί η δικάσιμος και λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. 

Οι ίδιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τις εκλογές του Ιανουαρίου

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, αναφερόμενος στην τεχνική προετοιμασία ενόψει του δημοψηφίσματος, σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» σημείωσε ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι κι οι έφοροι είναι τα ίδια πρόσωπα, που είχαν διοριστεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Στις περιπτώσεις που δικηγόροι οι οποίοι διορίστηκαν, συνταξιοδοτήθηκαν ή έχουν παραιτηθεί, η αναπλήρωσή τους θα γίνεται από τους αναπληρωματικούς που είχαν κληρωθεί στις προηγούμενες εκλογές.
 
Ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος γνωστοποίησε στον Άρειο Πάγο, ανάλογα κωλύματα που είναι «λίγα», ώστε να προχωρήσει ο διορισμός νέων δικαστικών αντιπροσώπων ενώ αναμένει ερμηνευτικές εγκυκλίους του Α.Π εφόσον «τελικώς υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα ,το οποίο τίθεται σχετικά με τη διαδικασία ή με την εξαγωγή των αποτελεσμάτων». Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυμπαρίδης «η διαδικασία είναι απλούστερη από αυτή των βουλευτικών εκλογών».
 
Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής ενώ οι πολίτες προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.