«Συνεργαζομαι για τις ευπαθεις ομαδες, ειμαι ανθρωπος, ειμαι εθελοντης»

Ανοιχτό φόρουμ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Την Πέμπτη 28 Μαΐου στην Ξάνθη

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διοργανώνει Ανοιχτό Φόρουμ την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 11.00-14.30, στο Ξενοδοχείο Elisso, αίθουσα Xenia στην Ξάνθη, με τίτλο «Συνεργάζομαι για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι άνθρωπος, είμαι εθελοντής», ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου Joint strategy for the social protection of vulnerable social groups» / Κοινή στρατηγική για την κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ακρωνύμιο ‘’GIMMIE SHELTER’’, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013.
 
Το έργο ‘’GIMMIE SHELTER’’ στοχεύει στην ενίσχυση του μηχανισμού καταγραφής, πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου εκμετάλλευσης και εμπορίας παιδιών στις περιοχές συνεργασίας των δυο χωρών. Οι δύο χώρες θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω μια κοινής πορείας ανταλλάσσοντας γνώσεις και αντιμετωπίζοντας τα φαινόμενα της παραμέλησης, της εκμετάλλευσης και της προώθησης παιδιών σε παραβατικές δραστηριότητες. Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ενιαία φιλοσοφία για το σύστημα της παιδικής προστασίας που θα συμβάλλει στη μείωση και εξάλειψη στο μέλλον της εμπορίας ανηλίκων στις δύο χώρες. 

Κάλεσμα προσφοράς είδη ρουχισμού, τροφίμων και παιχνιδιών για την στήριξη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ν. Ξάνθης «Η ΣΤΗΡΙΞΗ»

Στο Α΄ μέρος του Φόρουμ, θα γίνει η παρουσίαση του έργου GIMMIE SHELTER και των δράσεων που θα υλοποιηθούν από κάθε εταίρο του έργου. Στο Β΄ μέρος του Φόρουμ θα γίνει δικτύωση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και μελών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Παράλληλα, η Περιφέρεια ΑΜΘ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους συμμετέχοντες να προσφέρουν είδη όπως ρουχισμό, τρόφιμα, παιχνίδια, βιβλία κλπ. Στόχος της συμβολικής αυτής δράσης, είναι η στήριξη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης «Η ΣΤΗΡΙΞΗ» το οποίο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του έργου.
 
Το έργο “GIMMIE SHELTER” χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.